Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 6.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: francouzská komedie i dobroty na talíři

Zprávy z regionu

20.1.2021

Jan Procházka

Dnes je středa. Jaká v Olomouci bude?

Narozeniny dnes slaví hudebník Paul Stanley (*1952), režisér David Lynch (*1946), kosmonaut Buzz Aldrin (*1930), zpěvák Kamil Střihavka (*1965), právník Petr Ritter (*1950), písničkář Vladimír Merta (*1946) a herečka Jana Brejchová (*1940).

Svátek má Ilona

Jak býti dobrou ženou? To se ptá nejen leckterá manželka, ale také autoři stejnojmenné francouzské komedie. "Příběh filmu se odehrává na sklonku 60. let minulého století na poklidném francouzském pohraničním maloměstě. Paulette a její manžel Robert s pomocí výstřední Gilberte a přísné jeptišky Marie-Thérèse zde již řadu let provozují speciální soukromou školu pro dospívající dívky. Cílem výuky je vychovat z dívek dokonalé manželky připravené ve všech směrech oddaně sloužit svým drahým manželům..." Tak zní počátek zápletky příběhu, který se odehrává v době turbulentních změn, studentských bouří a definitivního zániku "starého" pohledu na svět. Dnes večer si tento film můžete pustit na stránkách Metropolu.

Restaurace jsou sice stále zavřené, většina z nich ale vaří alespoň pro rozvozy či výdejní okénka. Pokud nemáte navařeno, co takhle si objednat něco dobrého? Třeba Grill Pub Pod Lipami láká na grilovanou hovězí roštěnku na dřevěném uhlí, s máslovými žampiony a bramborovými kroketami... Nebo klasika: smažený telecí řízek s domácím bramborovým salátem z Bounty Rock Café? Zkuste se inspirovat v naší rubrice Polední menu, určitě vás něco zaujme.

A mějte krásný den!