Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Kouzlo dvojhlasu i kino

Tipy a názory

6.10.2020

Jan Procházka

Je tu úterý. Vzhledem k nouzovému stavu se toho moc dít ani nemůže. Přesto jsme pro vás alespoň pár akcí našli.

Narozeniny dnes slaví herečka Elisabeth Shue (*1963), tenistka Renata Voráčová (*1983), advokát Tomáš Sokol (*1951), herec Václav Knop (*1949) a politik František Mezihorák (*1937).

Svátek má Hanuš

Kouzlo dvojhlasu. Kdo by řekl, že zdánlivě nevinný název akce v sobě bude nést tolik provokace? Spoluobčany, kteří by chtěli pořadatele koncertu hlásit na hygieně však ubezpečujeme: nejedná se o zpěv, ale o koncert dvou violoncellistek Karolíny Zívalíkové a Elišky Vláčilové. Moravská filharmonie ho dává v rámci cyklu Hudební podvečery pro nastávající rodiče, vítáni jsou však všichni posluchači. Dnes večer v Mozartově sále.

Do Arcidiecézního muzea můžete zajít na film Složka 64. "Podivné lékařské experimenty, zneužívání a převýchova necudných dívek. Do rukou detektiva Carla Mørcka a jeho asistenta Assada z kriminálního oddělení Q se dostává další nevyřešený případ. Jak souvisí děsivé, půl století staré tajemství opuštěného ostrova Sprogø se třemi mumifikovanými těly nalezenými za falešnou stěnou jednoho kodaňského bytu..?" Tolik o napínavém snímku hovoří anotace. Seveřané detektivky umí a hodnocení 81 % na ČSFD hovoří za své.

Zajít můžete i do Galerie Caesar na vernisáž výstavy Terezinalia: Archeologie změny. Ta představí vybrané výsledky propojení dvou zásadních linií tvorby Andere Seite Studia. První linií je dlouhodobý fotografický průzkum Terezína a jeho blízkého okolí, tou druhou překračování hranic média fotografie, odstředivé pátrání po možnostech jeho proměny...

A pokud si chcete užít film na pořádném plátně a s parádním zvukem, koukněte na nabídku Premiere Cinemas. Dnes dávají třeba Princeznu zakletou v čase, Bábovky či novinku Pinocchio.

Krásný den!