Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 8.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Nedotknutelní, Hřeben Bruce Willise i filmová zpověď Tomáše Etzlera

Tipy a názory

29.9.2020

Jan Procházka

Zrušeno, zrušeno, zrušeno... Pohled do našeho Kalendáře akcí je bohužel čím dál smutnější. Stále více událostí se kvůli druhé vlně koronaviru odkládá či ruší. Přesto se i dnes pořád ještě koná hned několik akcí, na které stojí za to zajít.

Narozeniny dnes slaví překladatel Milan Dvořák (*1949), režisér Jiří Strach (*1973), bývalý prezident Polska Lech Wałęsa (*1943) a hudebník Jerry Lee Lewis (*1935).

Svátek má Michal

Například Divadlo Tramtarie dnes dává novou komedii Vladislava Kracíka zabývající se v pravdě delikátním tématem. Mužskou plešatostí. V hlavní roli se představí Vít Pištěcký. Je libo Hřeben Bruce Willise?

Moravské divadlo uvede v 19 hodin adaptaci francouzského filmového hitu Nedotknutelní. Film z roku 2011 vypráví příběh ochrnutého aristokrata Philippa a jeho nového opatrovníka Drisse, živelného mladíka z chudého předměstí.

Zajít můžete i do Arcidiecézního muzea na další z dlouhodobého cyklu přednášek Ladislava Daniela. Tentokrát bude řeč o francouzském malíři Augustu Renoirovi.

V Metropolu je na programu předpremiéra celovečerního dokumentu Nebe. Novináře Tomáš Etzler v něm představí každodenní syrovou realitu, kterou v Číně sedm let na vlastní kůži zažíval. Ve filmu navíc silně kontrastuje s mikrosvětem, který objevil v malé vesnici na severovýchodě Číny. Po filmu bude následovat debata s Tomášem Etzlerem a tvůrci filmu. "Jedná se o předpremiéru. Samotná premiéra proběhle více než o měsíc později, a to 30.října. Uvidíte tedy film mezi prvními a zároveň koupí vstupenky přispějete na propagační kampaň," lákají pořadatelé.

Sice už je trochu chladněji, ještě pořád ale můžete zajít i do Letního kina. Tam dávají legendární snímek Pianista

A nabitý program má i Premiere Cinemas. Hrají například hit Šarlatán, českou novinku Bábovky či fantasy pohádku Princezna zakletá v čase. 

Tak krásný den!