Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 6.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Annie Hall i poslední koncert varhanního festivalu

Tipy a názory

17.9.2020

Jan Procházka

Je tu čtvrtek, jaký v Olomouci bude?

Narozeniny dnes slaví tenista Tomáš Berdych (*1985), výtvarník Michael Rittstein (*1949), gymnastka Věra Vančurová (*1932), modelka Adriana Karembeu (*1971) a zpěvačka Anastacia (*1968).

Svátek má Naděžda

Tradiční varhanní festival dnes vrcholí posledním koncertem. fenomenální francouzský varhaník Vincent Dubois představí program Vive la musique française! Zazní skladby Johanna Sebastiana Bacha, Césara Francka a dalších autorů. 

Režisér a herec Woody Allen získal za svou dlouhou kariéru čtyři Oscary. Hned dva, za režii a scénář, byly za snímek Annie Hall. Když k tomu připočteme ještě další sošku pro představitelku hlavní role Diane Keaton, máte zřejmě nejúspěšnější Allenův film. Dnes večer se tímto kultovním snímkem můžete potěšit v Letním kině.

Pokud jste příznivcem operety, nenechte si dnes ujít jednu z našich nejklasičtějších: v Moravském divadle dnes hrají Na tý louce zelený. Chytlavá hudba Járy Beneše vás na chvíli přenese do světa, který je od našich problémů na hony vzdálen...

Divadlo na Šantovce přinese dokument E-Motion 2.0, který zkoumá, jak emoce ovlivňují fyziologii lidského těla a jaký vliv mají nezpracované emoční bloky na naše zdraví, chování a vztahy. "Tento inspirativní celovečerní snímek představuje příležitost, jak můžeme změnit pohled na svůj život a blahobyt," lákají pořadatelé. Po projekci následuje diskuze zakladatelky OPEN MIND Project CZ Zuzany Čurdové s Margit Slimákovou, expertkou v oblasti zdravé stravy a zdravého životního stylu. 

A pozveme vás i do Divadla na cucky. "Přijďte se vzájemně inspirovat nebo sdílet svoje prožitky z přečtených knih," vyzývají pořadatelé. Novou sezónu setkávání nad literaturou otevřou detektivní příběhy olomouckého spisovatele a pedagoga Michala Sýkory. "Setkání připravují olomoucké Kniholky, které stojí za projektem Knihář. 

Krásný den!