Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 7.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: sexy Ava, nahatý Shakespeare, Caveman i Mišík

Tipy a názory

10.8.2020

Jan Procházka

Krásné pondělí! Jaké bude v Olomouci?

Narozeniny dnes slaví spisovatel Vladimír Páral (*1932), výtvarník Miloš Šejn (*1947), tenistka Andrea Hlaváčková (*1986), herec Antonio Banderas (*1960), hudebník Ian Anderson (*1947), spisovatelka Barbara Erskin (*1944) a zpěvák Drupi (*1947).

Svátek má Vavřinec

V rámci festivalu Olomoucké shakespearovské léto dnes můžete zajít na parkán Konviktu na legendární Kabaret Nahatý Shakespeare. Tohle představení nikdy není stejné!

Mimořádný zážitek se chystá v Muzeu umění. I am normal: Umělecký projekt na pomezí výtvarné instalace, performance a pohybového divadla. "Naše práce hraničí s výtvarnou instalací, performance nebo happeningem, proto považujeme divadelní prostor za limitující," vysvětlují umělci, proč se akce koná na magické terase Muzea umění. 

Komedie, u které nezůstane Vaše bránice v klidu! Tak zní podtitul legendárního Cavemana. "Pojem sexuální harašení se šíří světem z Ameriky. Ve Spojených státech nehovoří o ženách či o mužích, ale o lidských bytostech, aby se vyhnuli možnému nařčení z diskriminace toho či onoho pohlaví. Rozdíly mezi muži a ženami a s tím spojené komplikace jsou ovšem vpravdě globální. Rozumí jim stejně Belgičané jako Kanaďané, Italové jako Nizozemci. Porozumí jim i Češi?" ptají se pořadatelé. V hlavní roli Jakub Slach, hraje se ve Fun parku u Šantovky

"Nechte zpívat Mišíka!" Tento nápis se v roce 1982, když známý zpěvák dostal od komunistické moci zákaz, houfně objevoval po pražských zdech. A stal se i titulem dokumentárního filmu, který o něm natočila režisérka Jitka Němcová. Dnes večer v kině Metropol.

"Ava je zatraceně sexy a setkání s ní přežije jen málokdo." Už po téhle větě je jasné, že snímek Ava: Bez soucitu bude pořádnou akční podívanou. V hlavní roli překrásná Jessica Chastain po boku jmen jako Colin Farrell či John Malkovich. Dnes večer v Premiere Cinemas.

Mějte krásný den!