Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 14.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Katarzia, Mazaný Filip i Černobyl

Tipy a názory

9.7.2020

Jan Procházka

Je tu čtvrtek. A co se týče kultury, bude doopravdy bohatý!

Narozeniny dnes slaví hudebník a výtvarník František Ringo Čech (*1943), hudebník Jack White (*1975), zpěvačka Courtney Love (*1965), herec Tom Hanks (*1956), někdejší ukrajinský prezident Viktor Janukovyč (*1950) a také americký politik Donald Rumsfeld (*1932).
Svátek má Drahoslava

Slovenská zpěvačka Katarzia je unikátním zjevem nejen ve slovenské hudební scéně. Letos v dubnu vydala pozoruhodné album Celibát. Dnes se zpěvačka představí na mimořádném koncertě v intimním prostředí terasy kavárny Muzea moderního umění. Tohle bude zážitek!

Jeden koncert se chystá i v nedalekém Šternberku. V tamním klášteře zazpívá vítězka Superstar 2018 Tereza Mašková. I ona před pár dny vydala nové album s názvem Zmatená. A pozor, v době psaní tohoto článku zbývalo už jen šestnáct vstupenek! 

Do Letního kina můžete zajít na svéráznou komedii Mazaný Filip. Režisér Václav Marhoul v roce 2003 převedl na filmové plátno stejnojmennou divadelní hru, inspirovanou povídkami amerického spisovatele Raymonda Chandlera. Tomáš Hanák v něm představuje soukromého detektiva Phila Marlowa. Pokud máte rádi humor Divadla Sklep, určitě si tuhle klasiku dáte klidně podvacáté. 

A ještě jeden tip.  Fotograf, novinář a cestovatel Tomáš Kubeš vás ve Fun parku u Šantovky vezme do okolí černobylské jaderné elektrárny. Město duchů Pripjať fascinuje  dobrodruhy z celého světa už 34 let. Zejména v poslední době se stalo vyhledávaným turistickým cílem. Jak to tam dnes vypadá? Jak to vše proběhlo, co se stalo po výbuchu? Kubeš vás ve své přednášce seznámí i s příběhy lidí, kteří neměli žít, nebo naopak si na sklonku života vybrali zakázanou zónu jako svůj domov...

Tak krásný čtvrtek!