Reklama

Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, venku je 3.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: záchranáři zblízka, Herci na ležáka i pohádky

Tipy a názory

26.3.2020

Jan Procházka

Je tu čtvrtek a polovina druhého týdne v karanténě je za námi. Jak dlouho ještě bude trvat, než se život vrátí do normálních kolejí, nevíme. Snažíme se vás alespoň udržovat v obraze.

Už přes týden platí v České republice omezení pohybu a další mimořádná opatření, která vydala vláda v souvislosti s šířením koronaviru. Počátkem týdne, dle předpokladů, vláda tato opatření prodloužila minimálně do 1. dubna 2020. Lidé tak mohou nadále chodit do práce, na nákup, za lékařem, na nezbytné návštěvy rodiny a jinak se mají zdržovat doma. Veškerá omezení, která se přímo dotýkají života v Olomouci, pro vás podrobně sledujeme ZDE →

"Trošku mě mrzí, jak lidé zbytečně šíří kolem to, co pravdou není, a třeba vůbec netuší, co tím způsobí v terénu pro zasahující hasiče, policisty, ale hlavně skvělou partu záchranářů, zdravotníků, lékařů, operátorů tísňových linek či různých laboratoří v nemocnicích. Tihle všichni se hrdě přepnuli na režim 24/7 v boji s neviditelným nepřítelem," říká mluvčí olomouckých hasičů Zdeněk Hošák v článku, který připravila kolegyně Zuzka Doleželová. Zdeněk je kamarád, před rokem pro nás natočil naše oblíbené reklamní spoty. Teď je v terénu, často v oné příslovečné první linii a i díky němu vám můžeme přinášet ty nejčerstvější informace. Tak si přečtěte, jak se na celou situaci dívá on sám.

A nezapomeňte. V devatenáct hodin vysílá na svém facebooku Divadlo Tramtarie další záznam z oblíbených Herců na ležáka. A pokud jste neviděli všechny díly, dá se zalistovat i zpět. Smích je léčivý! Dětem můžete pro změnu pustit pohádku, kterou v 19:15 čtou herci Divadla na cucky.

A dobrá zpráva nakonec. Do Olomouce by dnes měla dorazit dodávka 1000 litrů dezinfekce. Město ji následně bude distribuovat mezi nejvíce vytížené profese a složky, jako jsou například hasiči, sociální pracovníci či třeba asistenti zdravotně handicapovaných osob.

Držme se!