Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 5.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Valentýnské dárečky, Cestopárty i bruslení

Tipy a názory

13.2.2020

Lenka Šimková

Týden se přehoupl do druhé poloviny a s ním přichází přehled čtvrtečních akcí v Olomouci. Na co se můžete těšit?

KAM ZAJÍT?

13:00 / Valentýnské dárečky / Knihovna města Olomouce (Brněnská)
14:00 / První zrádce / kino Metropol
14:00 / Hladce obrace aneb Pleteme Olomouc / Divadlo na cucky
17:00 / Matka a dcera / Divadlo na cucky
17:00 / Hranice grafických technik / Muzeum umění
17:00 / Cestopárty – Afrika / Knihovna města Olomouce
17:30 / Studio SEN – Kráva v teleti / Divadlo na cucky
17:30 / Praktická rétorika / Nová Akropolis
19:00 / Salut d’amour / Reduta
19:00 / Kabaret nahatý Shakespeare / Divadlo Tramtarie
19:15 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
19:30 / Královny / Divadlo na Šantovce
20:00 / Conamara Chaos: concert of traditional Irish music / Bounty Rock Cafe

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Narozeniny dnes slaví zpěváci Robbie Williams (*1974) a Peter Gabriel (*1950), herec a zpěvák David Kraus (*1980), spisovatelka a dramatička Daniela Fischerová (*1948) a český písničkář Jiří Dědeček (*1953).

Svátek slaví Věnceslav a Věnceslava.

Valentýn už klepe na dveře a tak Knihovna města Olomouce zve všechny děti na výrobu Valentýnských dárečků. Tvořit se bude na pobočce v Brněnské ulici od 13 do 18 hodin a děti si vyrobí přáníčko, nebo malou dárkovou krabičku. Kino Metropol má odpoledne na programu skutečný příběh Tommasa Buscetty, prvního zrádce největší mafiánské organizace Cosa Nostra. Na strhující a realitě velmi věrný příběh člověka, který navždy změnil svět mafie, můžete zajít už ve 14:00 a vstupenky za 70 korun koupíte tady. V 17:00 pak v Muzeu umění proběhne přednáška, na které Jan Čumlivski a Tomáš Klepoch přiblíží hranice grafických technik. Ve stejný čas se v Knihovně města Olomouce na náměstí Republiky můžete vydat na Cestopárty po vzrušující Africe. S Karlem Báťou, autorem knihy Do Afriky za sebepoznáním, se vydáte k prameni Modrého Nilu objevovat kulturní bohatství Súdánu a Etiopie.

Divadlo na cucky uvede tentokrát už v 17:30 inscenaci z produkce Dramatického studia SEN s názvem Kráva v teleti. Vstupenky za 100 korun můžete rezervovat tady. Divadlo Tramtarie dnes od 19:00 hraje oblíbenou komedii Kabaret nahatý Shakespeare. Ale bohužel, pokud nemáte lístky, máte smůlu. Představení je (jako téměř pokaždé) vyprodané. Tady si můžete včas zajistit místo na některou z dalších repríz. V Divadle na Šantovce se budou v 19:30 hrát Královny. Tragikomedie z repertoáru Moravského divadla je plná humoru, ze kterého občas mrazí. Vstupenky koupíte tady. Pokud se rozhodnete před divadlem dát přednost hudbě, tak v Redutě zazní od 19:00 další z koncertů Moravské filharmonie, tentokrát s názvem Salut d’amour. Poněkud odlišný hudební zážitek vás pak o hodinu později čeká v Bounty Rock Cafe, kde skupina Conamara Chaos zahraje svou tradiční irskou hudbu.

A pokud si chcete spíš protáhnout tělo a trochu si večer zasportovat, tak můžete vyrazit na zimní stadion, kde bude od 19:15 probíhat bruslení pro veřejnost. Vstupné je jednotné 40 korun a brusle si nezapomeňte vlastní, ty se na stadionu nepůjčují. 

Hezký čtvrtek!