Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 14 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Joker, Opravář osudů, Boj o přežití i casting do muzikálu

Tipy a názory

14.10.2019

Lenka Šimková

Víkend je za námi a čeká nás pondělí. Jaké bude? Čekají nás divadelní představení, filmové novinky, ale zajít můžete třeba i na casting do muzikálu. ;-) Podívejte se, co všechno se dnes v Olomouci chystá..

KAM ZAJÍT?

11:30 / Chlapec a Hvězda - Casting! / Umělecké centrum UP
14:00 / Pavarotti / kino Metropol
17:30 / Joker / kino Metropol
17:30 / Robert Fulghum - Opravář osudů / Divadlo na Šantovce
19:00 / Boj o přežití: P.E.S.CH.O! / Divadlo Tramtarie
19:00 / Mamzelle Nitouche / Moravské divadlo
20:00 / Tenkrát v Hollywoodu / kino Metropol

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Narozeniny dnes slaví modelka Daniela Peštová (*1970), australská herečka Mia Wasikowska (*1989), britský zpěvák Cliff Richard (*1940) a anglický herec Ben Whishaw (*1980).

Svátek má Agáta

Nově se formující divadelní soubor "Motýle a včele", jehož základ tvoří studenti 1. ročníku Katedry divadelních a filmových studií Filozofické Fakulty Univerzity Palackého, pořádá casting na role v muzikálu Chlapec a Hvězda. Všechny role jsou věkově kolem dvaceti let, dále se hledá muž přes třicet a žena přes čtyřicet let. Casting bude probíhat od 11:30 do 17:00 v Divadelním dále K3 v podkroví na Konviktu. 

Pokud máte volné odpoledne, tak už ve 14:00 můžete zajít do kina Metropol na dokumentární snímek Pavarotti. Čeká vás rozmáchlý i intimní filmový pohled na život, práci a osobu operní legendy Luciana Pavarottiho, který přiblížil operu nejširšímu publiku a z chudého italského chlapce se stal v podstatě mezinárodní hvězdou. Vstupenky za 70 korun koupíte na pokladně kina nebo online. Na stejném místě vás pak od 17:30 čeká americký psychologický thriller Joker, který je natočený na motivy komiksů. Vstupenky za 130 korun koupíte tady.

Rovněž v 17:30 můžete zajít i do Divadla na Šantovce, kde vás čeká komponovaný večer plný zábavy, během kterého je cokoliv možné a nic není úplně jisté - jen to, že přijede Robert Fulghum se svou knihou Opravář osudů a diváci budou mít příležitost zeptat se jej úplně na cokoli. Vstupenky za 200 korun seženete tady.

A příjemný večer můžete strávit také na některém divadelním představení. Moravské divadlo uvede v 19:00 operetu Mamzelle Nitouche. Příběh o klášterní chovance Denise a klášterním varhaníkovi a současně operetním autorovi Célestinovi upravila a modernizovala Michaela Doleželová pro dnešní dobu, logika příběhu však zůstala stejná. Vstupenky na představení koupíte v pokladně divadla nebo online. To Divadlo Tramtarie zve ve stejný čas na drama z blízké budoucnosti. Boj o přežití: P.E.S.CH.O! se zabývá aktuálním celospolečenským tématem nedostatku vody a děj příběhu je zasazen do roku 2055, kdy na Zemi voda kompletně došla a nahradí ji želatina.. Vstupenky ještě jsou a koupíte je tady. A pokud studujete, tak vás studentská vstupenka na tuto inscenaci vyjde na pouhou stokorunu.. ;-)

Hezké pondělí!