Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 14.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Divoké historky, Bouřlivé výšiny i začátek semestru

Tipy a názory

23.9.2019

Zuzana Doleželová

Před námi je další zářijový týden! Co přinese pondělí? Málo toho rozhodně nebude. Podívejte se společně s námi, co všechno první podzimní den nabídne.

14:00 / Hodinářův učeň / Kino Metropol
17:00 / Studio na cucky / Divadlo na cucky
17:30 / Lví král / Kino Metropol
19:00 / Divoké historky / Divadlo Tramtarie
20:00 / Bouřlivé výšiny / Kino Metropol

Veškeré akce, které se dnes konají, naleznete v našem Kalendáři.

Narozeniny dnes slaví fotbalista Jan Suchopárek (*1969) i americký zpěvák Bruce Springsteen (*1949). A také známý olomoucký novinář Zdeněk Zukal (*1954).
Svátek má Berta.

Den s datem 23. září je prvním dnem astronomického podzimu. V tento den také výrazně ožije město - do Olomouce se vrací tisíce studentů, začíná jim totiž zimní semestr. A s tím se pojí i zahajovací welcome party. V olomouckých klubech zkrátka dnes večer bude rušno.

Ve 14:00 dávají v Metropolu pohádku Hodinářův učeň. Ta přináší zábavu i klasický pohádkový příběh o boji dobra a lásky se zlem, lakotou a podlostí. Vstup je 70 korun.

Kurz pro všechny, kteří chtějí rozvíjet svou komunikaci, sebeprezentaci a poznat základy hereckého tréninku, začne v Divadle na cucky v 17:00. Kurz je určen zájemcům od 18 let.

Lví král - na tento film láká kino Metropol od 17:30. Režisér Jonh Favreau vypráví animovanou klasiku za pomoci nových filmových technologií a uvádí známé postavy na stříbrné plátno naprosto realistických způsobem. Vstupné je 130 korun.

Divadlo Tramtarie uvede v 19:00 šest minipříběhů ze života úplně normálních lidí, kterým jednoho krásného dne úplně normálně ruply nervy. Divoké historky rozhodně stojí za vidění. ;)

Román Na větrné hůrce Emily Brontëové se dočkal nespočtu adaptací. Po klasických verzích Buñuelových, Rivettových či Wylerových se do osudového příběhu pustila britská režisérka Andrea Arnoldová. "Citlivá pozorovatelka ve svém naturalistickém čtení předlohy odmítá konvence většiny literárních adaptací, nesoustředí se na dialogy, ale spíše na vyprávění pomocí strohých, přesto podmanivých obrazů, v nichž se odráží jak gotické tóny knihy, tak jemné pohnutky v chování hrdinů," zní anotace snímku Bouřlivé výšiny. Zajít na něj můžete do Metropolu ve 20:00. Za lístek zaplatíte 130 korun.

Krásné pondělí všem! A studentům úspěšný vstup do nového semestru...