Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 3.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: busking, Druhý život Veroniky i Imaginárium Dr. Parnasse

Tipy a názory

13.8.2019

Lenka Šimková

Jaké bude úterý v Olomouci? Na to se podívejte společně s námi v našem pravidelném ranním přehledu. Na programu je kino, divadlo, sport i hudba.. :-)

Narozeniny dnes slaví hokejista Aleš Hemský (*1983), slovenská herečka Táňa Pauhofová (*1983) a americký scénárista David Crane (*1957).

Svátek má Alena

Iniciativa Zaparkuj v letošním roce přináší kulturu do ulic a tak vás dnes čeká další busking. Dnešní odpoledne vám na náměstí zpříjemní hudbou olomoucký muzikant Tomáš Procházka. Na Zaparkuj busking se můžete těšit na Horním nebo Dolním náměstí mezi 15:00 a 16:45.

Hokejoví fanoušci, kteří netrpělivě vyhlíží start nové sezóny, pak můžou od 17:00 zajít na další přípravné utkání, které odehrají hokejisté HC Olomouc proti HK Dukla Trenčín. Vstupenky zakoupíte na pokladnách zimního stadionu a pokud máte zakoupenou permanentku pro sezónu 2019/2020, tak vám platí i na přípravné zápasy. ;-)

Pokud máte rádi písničky skupiny Beatles (a taky filmové komedie), tak zkuste v 17:30 zajít do kina Metropol na film Yesterday. Ten vypráví o neúspěšném kytaristovi, který chce pověsit kytaru na hřebík, ale pak přijde zásadní změna. Ze dne na den se stane jediným člověkem na zemi, který si pamatuje písničky skupiny Beatles a rozhodne se toho pořádně využít. Jestli je to dobrý nápad zjistíte v kině.

A na Parkánu Uměleckého centra Univerzity Palackého pokračuje také Olomoucké "nejen" shakespearovské léto. Speciálně pro tento festival uvede Divadlo Tramtarie po víc jak roční pauze komedii Druhý život Veroniky, a vy tak máte jedinečnou příležitost navštívit jednu ze dvou úplně posledních repríz. Komedie o vztazích, životních rozhodnutích a taky o tom, kde jsme mohli být, kdybychom tenkrát udělali něco jinak, startuje ve 20:00 a vstupenky koupíte tady.

Zajít můžete také na film do Letního kina. Tentokrát vás od 21:00 čeká britský fantasy film Imaginárium Dr. Parnasse. Za vstup zaplatíte 100 korun a nezapomeňte, že začátek promítání se může mírně zpozdit z důvodu čekání na nezbytné setmění.

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Hezké úterý!