Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 4.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: výlety po okolí, filmová nadílka i barokní opera

Tipy a názory

22.7.2019

Lenka Šimková

Krásné pondělí přejeme! Jaké bude? Můžete zajít třeba na novodobou premiéru barokní opery. Pestrý program nabízí i olomoucká kina a pokud přemýšlíte nad tím, že se vypravíte po práci někam na výlet, tak vám poradíme kam! ;-)

Narozeniny dnes slaví americký herec Danny Glover (*1946), německá herečka Franka Potente (*1974) i americká herečka a zpěvačka Selena Gomez (*1992).

Svátek má Magdaléna

Jestli přemýšlíte nad tím, že strávíte dnešní odpoledne v kině, tak můžete i s dětmi vyrazit třeba do Premiere Cinemas v Šantovce, které láká na pohádkový snímek Lví král. Režisér Jonh Favreau vypráví animovanou Disneyho klasiku za pomoci nových filmových technologií a uvádí tak známé zvířecí postavy na stříbrné plátno zcela novým, realistických způsobem. Snímek můžete vidět s dabingem, titulky i ve 3D. Milovníkům komedií by pak neměly uniknout Podfukářky nebo německý snímek Bez věcí nad věcí a příznivce hororů pak zajisté potěší návrat děsivé panenky Annabelle 3 nebo smečka hladových aligátorů ve snímku Kořist.

Pokud uvažujete, kam se vydat na výlet, na pár dní, nebo třeba jen kam zajít odpoledne po práci užít si léto, čerstvý vzduch a nějakou tu zábavu, tak pro vás máme hned několik tipů na zajímavé lokality, které v okolí i v samotném centru Olomouce stojí za vidění! Podívejte se →

A ani dnešní večer se neobejde bez Olomouckých barokních slavností. Od 19:00 vás v Uměleckém centru Univerzity Palackého čeká novodobá premiéra komické opery L’Elice, která byla původně zkomponovaná k narozeninám maminky císaře Leopolda I. Nebude chybět doprovodný program, který od 18:30 zahrnuje welcome drink v podobě výběrových vín, prohlídku kaple Božího Těla, doprovodnou výstavu s tématikou barokních ohňostrojů a spoustu dalšího. Vstupenky v předprodeji seženete zde, na místě budou k dostání také, ale za vyšší cenu.

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí →

Hezké pondělí!