Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: prohlídka Velké Jižní věže Dómu i film v Letním kině

Tipy a názory

16.7.2019

Lenka Šimková

Krásné úterý! Co se dnes bude dít? Je vidět, že prázdniny jsou v plném proudu, ale i tak pro vás máme pár tipů, kam se vydat...

Narozeniny dnes slaví britský hudebník Fatboy Slim (*1963) a kanadský hokejista Claude Lemieux (*1965).

Svátek má Luboš

Už na 16:30 je naplánovaná první prohlídka Velké jižní věže Dómu. V rámci ní máte jedinečnou možnost podívat se na město z výšky 81 metrů, ale také navštívit zvonici, kde se nachází zvon sv. Václava, který je největším zvonem na Moravě. Budete mít možnost si sáhnout nejen na něj, ale i na téměř pětitunový zvon Panny Marie Hostýnské, který byl instalován v roce 2008. Prohlídky věže jsou omezené na patnáct osob a ty dnešní už jsou bohužel vyprodané. Rezervovat místo si ale můžete na 30. července, nebo počkat na vypsání srpnových termínů.

Pokud máte rádi písničky skupiny Beatles (a taky filmové komedie), tak zkuste v 17:30 zajít do kina Metropol na novinku Yesterday. Ta vypráví o neúspěšném kytaristovi, který chce pověsit kytaru na hřebík, ale pak přijde zásadní změna. Ze dne na den se stane jediným člověkem na zemi, který si pamatuje písničky skupiny Beatles a rozhodne se toho pořádně využít. Jestli je to dobrý nápad zjistíte v kině.

V Uměleckém centru Univerzity Palackého vás pak od 19:00 čeká další večer v rámci Olomouckých barokních slavností. Na programu je dnes naposledy scénické oratorium Františka Antonína Míči s názvem Zpívaná rozjímání. Nebude chybět doprovodný program, který od 18:30 zahrnuje welcome drink v podobě výběrových vín, prohlídku kaple Božího Těla, doprovodnou výstavu s tématikou barokních ohňostrojů a spoustu dalšího. Vstupenky v předprodeji seženete zde →

A protože je úterý, tak nepřijdete ani o pravidelnou filmovou projekci v Letním kině! Tentokrát vás od 21:30 čeká český film Skřivánci na niti. Za vstup zaplatíte 100 korun a nezapomeňte, že začátek promítání se může mírně zpozdit z důvodu čekání na nezbytné setmění.

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Hezké úterý!