Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 7.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Nikdy neodvracej zrak, Líbezné vyhlídky a startuje Divadelní Flora

Tipy a názory

15.5.2019

Lenka Šimková

Polovina týdne je tady! A co všechno přinese středa v Olomouci? Málo toho nebude, chystají se přednášky, divadelní představení, koncerty, filmy a především začíná jeden oblíbený festival. Nenechte si to ujít ;-)

KAM ZAJÍT?

10:00 / S knížkou do života – Kytičkové setkání / Knihovna města Olomouce
14:00 / Všichni to vědí / kino Metropol
16:00 / Slavata Triatlon Tour / Výstaviště Flora
17:00 / Ženy v běhu / kino Metropol
17:00 / Žánr dobrodružného, magického a mýtického románu / VSMO
17:00 / Stopy vedou na sever / Vědecká knihovna v Olomouci
17:00 / Vorwerk - přednáška / Centrum pohybu
19:00 / Mindgame - Líbezné vyhlídky / Divadlo na Šantovce
19:00 / Sex zadarmo nedostaneš / Divadlo Tramtarie
19:00 / Nikdy neodvracej zrak / kino Metropol
19:00 / Betlém u Kuksu (1723–1731) / Mozarteum
19:00 / István Örkény: Kočičí hra / Divadlo hudby
19:00 / 9 TAGE WACH | 9 DNÍ VZHŮRU / DIVADELNÍ FLORA / Moravské divadlo
20:00 / LEE & EMILLY BIDGOOD (USA) / Český rozhlas Olomouc
22:45 / Nic Robertson / DIVADELNÍ FLORA / Konvikt
22:45 / Chrome Animals / DIVADELNÍ FLORA / Konvikt

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Narozeniny dnes slaví písničkář, textař a skladatel Tomáš Klus (*1986) i skotský tenista Andy Murray (*1987).

Svátek má Žofie

Dnes bude už od 10:00 probíhat v Knihovně města Olomouce další schůzka nad knihami pro rodiče a děti do 6 let. V rámci Kytičkového setkání nebude chybět nabídka nových knih a krátký program pro děti. Už ve 14:00 pak můžete zajít do kina Metropol na snímek Všichni už to vědí, ve kterém v hlavních rolích excelují Penélope Cruz a Javier Bardem. Vstupné je pouhých 70 korun a lístek seženete tady. Od 16:00 pak bude na Výstavišti Flora probíhat triatlonový závod pro děti ve věku od 4 do 18 let pořádaný sportovcem a filantropem Tomášem Slavatou a pokud dáváte přednost pasivnímu druhu sportu, tak zkuste v 17:00 zajít do kina Metropol na snímek Ženy v běhu. Vstupné je 130 korun a třeba vás film inspiruje ;-)

Večer pak můžete zajít třeba na zajímavou inscenaci Mindgame - Líbezné vyhlídky, kterou uvede od 19:00 Divadlo na Šantovce. Jde o čistokrevný thriller u kterého zapomenete dýchat a navíc uvidíte Marka Etzlera v roli masového vraha! Zbývá posledních pár vstupenek a koupíte je tady. Na co však už vstupenky zřejmě neseženete (krátce před půlnocí zbývalo poslední místo) je oblíbená komedie Sex zadarmo nedostaneš v Divadle Tramtarie. Ale nemusíte zoufat, v květnu i červnu vás ještě čekají reprízy, a na ty koupíte vstupenky tady. V 19:00 můžete zajít také do kina Metropol, kde uvidíte snímek Nikdy neodvracej zrak, který je inspirován skutečnými událostmi i osobami a překlenuje tři éry německé historie, během nichž malíř Kurt Bartnert prožil své dětství v nacistickém Německu, dospíval v komunistickém Východním Německu a svůj umělecký vývoj završil v Západním. Vstupenky za 130 korun koupíte tady.

Dnes začíná také festival Divadelní Flora, který Olomouc oživí už po třiadvacáté. Nabídne na desítce scén okolo devadesáti akcí – vedle oceňovaných divadelních inscenací také spoustu hudebních produkcí, filmů, besed, workshopů či seminářů, a to vše tentokrát zaštítěné mottem Šepoty a výkřiky. Podrobné informace o festivalu se dozvíte zde. Hned dnes se v 19:00 těšte v Moravském divadle na zahajovací inscenaci 9 Tage wach / 9 Dní vzhůru. Jde o divadelní rauš sytě vykreslující autentickou zkušenost sebedestruktivní drogové závislosti a po otitulkovaném představení v němčině bude následovat beseda. S Divadelní florou bude opět spojeno také šapitó, které vyroste na Konviktu a už dnes od 22:45 se v něm můžete těšit na koncert Chrome Animals a DJ set Nica Robertsona.

Užijte si středu!