Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Spolu proti melanomu, diktátor na hrušce a vystoupí Hania Rani

Tipy a názory

14.5.2019

Lenka Šimková

Co nabídne úterý v Olomouci? Málo toho nebude. Čekají vás zajímavé přednášky, koncerty i divadelní představení. A na Horním náměstí si můžete nechat zdarma vyšetřit znaménka! Podívejte se, co všechno přinese dnešní den..

KAM ZAJÍT?

10:00 / Spolu proti melanomu / Horní náměstí
10:00 / Vorwerk - přednáška / Centrum pohybu
16:00 / Rozúčtování tepla a technologie, které ho šetří / BEA centrum
17:00 / Quo vadis EU? / Knihovna města Olomouce
18:00 / Absolventský koncert KEA / Koncertní sál KEA
18:00 / Re-vize Olomouc – 03 – Veřejný prostor / Divadlo hudby
19:00 / Boj o přežití: P.E.S.CH.O! / Divadlo Tramtarie
19:00 / A na hrušce sedí diktátor / Divadlo na Šantovce
19:00 / Oni a Silvio / Mozarteum
20:00 / Kurz filozofie a psychologie Východu a Západu / Nová Akropolis
20:00 / HANIA RANI / Jazz Tibet Club
20:00 / Tranzit / kino Metropol

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Narozeniny dnes slaví dlouholetý fotoreportér olomoucké ČTK Vladislav Galgonek (*1946), ředitel rádia Haná David Foretník (*1978), fotbalista Zdeněk Grygera (*1980) a zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg (*1984).

Svátek má Bonifác

Dnes bude už od 10:00 probíhat na Horním náměstí akce Spolu proti melanomu. V rámci ní si zde můžete nechat zdarma vyšetřit znaménka a ujistit se tak, že vám nehrozí žádné nebezpečí. Vyšetření mateřských znamének budou provádět až do 17:00 lékaři z Kliniky chorob kožních a pohlavních Fakultní nemocnice Olomouc. V 16:00 pak v BEA centru proběhne další ze vzdělávacích seminářů pro obyvatele bytových domů, tentokrát na téma rozúčtování tepla a technologie, které ho šetří. Vstup je zdarma a dozvíte se všechno, co potřebujete vědět o rozúčtování tepla v bytovém domě, a ještě něco navíc. Další zajímavá přednáška proběhne od 17:00 v Knihovně města Olomouce. Její název Quo vadis EU? za sebou skrývá diskusi nad aktuálními tématy Evropské unie, mezi diskutujícími je Petr Bilík, Pavel Šaradín a Radim Sršeň. V 18:00 můžete zajít do Divadla hudby na třetí večer z cyklu Re-vize Olomouc, tentokrát se diskutující zaměří na téma veřejného prostoru.

Jestli chcete zajít večer do divadla, tak zkuste v 19:00 třeba repertoárovou novinku Divadla Tramtarie. Boj o přežití: P.E.S.CH.O! je zasazen do roku 2055, kdy na Zemi kompletně dojde voda a nahradí ji želatina vyráběná nadnárodní společností P.E.S.CH.O. Jednoho dne se hlavní hrdina, hacker Danny, dozví, že v oné želatině možná tiká smrtelné nebezpečí pro celé lidstvo. Boj o přežití začíná.. Vstupenky ještě jsou a koupíte je tady. Ve stejný čas nabídne divadelní představení i Divadlo na Šantovce. Hra A na Hrušce sedí diktátor je groteskou o světě, v němž žijeme. Je to hra o konfrontaci světů, myšlenek a názorů. V hlavních rolích se představí Vladimír Táborský a Jitka Ježková a vstupenky za 500 korun koupíte tady. Jestli místo divadla dáte přednost filmu, tak v 19:00 uvidíte v Mozarteu v rámci FILMARTu Arcidiecézního muzea snímek Oni a Silvio, ve 20:00 pak můžete zajít do kina Metropol na film Tranzit. A máme také tip na zajímavý hudební večer. Od 20:00 vystoupí v Jazz Tibet Clubu talentovaná pianistka a skladatelka Hania Rani, která je velkým objevem současné moderní vážné hudby. Vstupenky koupíte v předprodeji, nebo na místě.

Hezké úterý!