Reklama

Úterý 19. března 2024, svátek má Josef, venku je 5.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: DVTV v Olomouci, Thor, Starci na chmelu i tipy na levné cestování

Tipy a názory

24.4.2019

Lenka Šimková

Středa bude nabitá akcemi! Pokračuje festival Academia Film Olomouc, který nabídne mimo jiné i živou show Daniely Drtinové, konají se také zajímavé koncerty a divadelní představení. A je toho ještě víc, podívejte se..

KAM ZAJÍT?

09:00 / AFO Junior / Olomouc
13:00 / Academia Film Olomouc 2019 / Olomouc
16:45 / Dva druhy přesahů lingvistiky do jiných oborů / FF UPOL
17:00 / Na počátku stoleté cesty olomouckých skautů / Vlastivědné muzeum
17:00 / Via Dinarica – 1400 km pěšky balkánskou divočinou / Vědecká knihovna
18:00 / Absolventský koncert KEA / Katedrála sv. Václava
18:00 / Jak chudne život / Mozarteum
19:00 / Prostři mě! / Divadlo Tramtarie
19:00 / Starci na chmelu / Moravské divadlo
19:00 / Cestujte chytře, levně a často / Divadlo na Šantovce
20:00 / Dorota Nvotová / Český rozhlas Olomouc
20:00 / Michal Šeps - Reggae Acoustic / Blues Bar Garch
20:00 / Večer s písněmi Zuzany Navarové / Nabalkoně

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Narozeniny dnes slaví zpěvák Ladislav Křížek (*1963), americká herečka Barbra Streisand (*1942) a americká zpěvačka Kelly Clarkson (*1982).

Svátek má Jiří

Dnešním dnem pokračuje Academia Film Olomouc a opět nabídne velmi zajímavý program. Nejmenší diváci se v rámci AFO Junior můžou těšit na promítání 3D snímků Pidiobři a Titáni Doby ledové, od 15:00 pak v Divadle na cucky proběhne workshop na téma Měsíc. Z dnešního pestrého programu vám doporučíme například exkluzivní živou show Daniely Drtinové na téma dezinformace a propaganda, na kterou se můžete těšit od 19:00 v kině Metropol. Vstupné je 250 korun (s festivalovou akreditací zaplatíte 200 korun) a místa si rezervujte tady. Ve 22:00 pak na milovníky fantasy filmů od Marvelu čeká na stejném místě Thor: Ragnarok. Podrobné informace o festivalu, možnostech akreditace a kompletní dnešní program naleznete zde.

Zajímavé přednášky se nekonají pouze v rámci festivalu AFO, ale zajít můžete třeba i v 17:00 do Radeckého sálu Vlastivědného muzea na přednášku Milana Ticháka u příležitosti stého výročí skautské organizace v Olomouci. Ve stejný čas se ve Vědecké knihovně uskuteční přednáška, která přiblíží balkánskou cestu Via Dinarica. Vstup je zdarma, ale místa si můžete rezervovat tady. Pokud rádi cestujete, nebo naopak chcete cestovat, ale bojíte se, že budete mít vysoké finanční výdaje, tak by vám neměla uniknout přednáška v 19:00 v Divadle na Šantovce. Hana Machalová vám na ní poradí, jak cestovat chytře, levně a často. Nechte se navnadit před vaší dovolenou množstvím jejích tipů ;) Vstupné je 150 korun a místa v sále si rezervujte tady.

Moravské divadlo uvede v 19:00 nestárnoucí muzikál Starci na chmelu. Na příběh o lásce, která se zrodila na chmelové brigádě v roce 1964, zbývá posledních pár vstupenek, tak neváhejte ;) Ve stejný čas hraje Divadlo Tramtarie komedii z naší mediální současnosti, jejíž děj je zasazen do prostředí reality show. Hra Prostři mě! je však tak populární, že vstupenky seženete až na některou z dalších repríz. A pokud máte chuť na nějakou muziku, tak ve 20:00 vystoupí ve Velkém studiu Českého rozhlasu slovenská herečka a zpěvačka Dorota Nvotová a jelikož v Čechách koncertuje minimálně, tak máte jedinečnou příležitost vidět ji zpívat naživo. Vstupné na koncert je 50 korun. Hudební večer chystá také kabaretní scéna Nabalkoně, kde zazní písně Zuzany Navarové a pokud patříte k fanouškům hudebního stylu reggae, tak určitě zajděte ve 20:00 na koncert Michala Šepse, který vystoupí v olomouckém klubu Blues Bar Garch.

Krásnou středu!