Reklama

Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava, venku je 7.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Velký Gatsby, setkání pamětníků, kino naslepo i speciální běh s Petrou Kamínkovou

Tipy a názory

26.3.2019

Lenka Šimková

Je tady úterý! Na co se můžete těšit? Přinášíme vám pravidelnou porci událostí, které vám dnešní den zpříjemní.

KAM ZAJÍT?

09:00 / Konference o smysluplné škole / Scioškola
16:00 / Ateliér 6+ | V prostoru a pohybu / Muzeum umění
16:00 / Právní problematika SVJ / BEA campus
16:30 / Malé ostrovy v Indickém oceánu / Knihovna města Olomouce (Jungmannova)
17:00 / Setkání pamětníků / Knihovna města Olomouce (Brněnská)
17:30 / Pašerák / kino Metropol
18:00 / Interní koncert KEA / Koncertní sál KEA
18:00 / Speciální výběh s Petrou Kamínkovou / Výstaviště Flora
19:00 / Brandl / Mozarteum
19:00 / Bajadéra / Moravské divadlo Olomouc
19:00 / One Knor Show – Než začnu / Divadlo na Šantovce
19:00 / Velký Gatsby / Divadlo Tramtarie
19:00 / Dorota Barová: Iluzja / Divadlo hudby
19:15 / Veřejné bruslení / zimní stadion
20:00 / Kino naslepo / kino Metropol

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Narozeniny dnes slaví herečka Vilma Cibulková (*1963), jachtařka Lenka Šmídová (*1975), britská herečka Keira Knightley (*1985) a podnikatel, developer a majitel Galerie Šantovka Richard Morávek (*1970).

Svátek má Emanuel

Hned dvě zajímavé akce pořádá dnes odpoledne Knihovna města Olomouce. Už v 16:30 můžete zajít do pobočky Jungmannova na povídání Petra Kozla, který přiblíží přírodní krásy, historii i současný život na některých ostrovech v souostrovích Seychely, Maledivy a Mauritius. O půl hodiny později proběhne v budově knihovny na Brněnské ulici Setkání pamětníků, kteří zde zavzpomínají na to, jak to ve vile vypadalo před sto lety. V 17:30 můžete navštívit kino Metropol, které nabídne snímek Pašerák s Clintem Eastwoodem v hlavní roli. Ten se coby Earl Stone nevědomky stane kurýrem mexického drogového kartelu.. Vstupenky za 130 korun koupíte tady. A máme i jednu zajímavou sportovní pozvánku. V červnu proběhne v Olomouci již desátý ročník Mattoni 1/2Maratonu, ale už dnes od 18:00 můžete vyrazit na speciální výběh s Petrou Kamínkovou. Poběží se od Výstaviště Flora a běžci tu mohou dostat exkluzivní rady, jak správně na techniku běhu i stravu, takže pokud plánujete v červnu nějaký ten závod, neměl by vám dnešní běh uniknout ;)

Dnes večer si na své přijdou i milovníci divadelních představení. Moravské divadlo uvede v 19:00 jeden z nejkrásnějších světových baletů, Bajadéru. Vstupenky na představení ještě zbývají a pořídíte je tady. Divadlo Tramtarie zve ve stejný čas na Velkého Gatsbyho a ač tomu tak často není, ještě stále seženete vstupenky. Divadlo na Šantovce pak láká na Stand Up Comedy Miloše Konora, který s vámi probere aktuální ožehavá témata a nebude se bát píchnout do vosího hnízda. V Divadle hudby se pak v 19:00 můžete těšit na koncert zpívající violoncellistky Doroty Barové. Vstupné je 200 korun, zlevněné 150 korun. A jestli máte rádi překvapení, tak ve 20:00 zajděte do kina Metropol, kde vás čeká Kino naslepo. Chvilku napětí před neznámým filmem vystřídá příjemný zážitek a zcela nová zkušenost. Vstupenky za 80 korun koupíte tady ?

Hezké úterý!