Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 6.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Al Di Meola, Srí Lanka, mrakodrapy v Olomouci i vesnice plavajících krav

Tipy a názory

20.3.2019

Lenka Šimková

Jsme v polovině týdne. Jaká bude středa v Olomouci? Nabídne toho hodně. Podívejte se společně s námi, co všechno se dnes koná...

KAM ZAJÍT?

14:00 / Psí domov / kino Metropol
15:00 / Jeden svět Olomouc 2019 / Olomouc
16:45 / Tomáš Opatrný / Pohled do vzdálené budoucnosti očima fyziky / FF UP
17:00 / Jak se Olomouc stala před sto lety českým městem / VSMO
17:00 / Potřebuje moderní Olomouc mrakodrapy? / Knihovna města Olomouce
17:00 / Malíř Johann Wenzel Bergl / Mozarteum
18:00 / Kontrabasový recitál Barbory Kovářové / Koncertní sál KEA
18:00 / Martin Loew - Srí Lanka / kino Metropol
18:00 / Vault 42 presents: Vlaďka Závrská a Knihář / Vault 42
19:00 / Kleopatra / ZRUŠENO / Divadlo na Šantovce
19:00 / Splašené nůžky / Moravské divadlo
19:30 / FBS Olomouc vs. FBŠ Slavia Fat Pipe Plzeň / Čajkaréna
20:00 / Al Di Meola - Opus&More 2019 / Reduta
20:00 / Večer ve stylu 60. let s písněmi Marty Kubišové / Nabalkoně

Veškeré akce, které se dnes konají, naleznete v našem Kalendáři akcí

Narozeniny dnes slaví slovenský režisér Fero Fenič (*1951), americká herečka Holly Hunter (*1958) a španělský fotbalista Fernando Torres (* 1984).

Svátek má Světlana

Festival Jeden svět pokračuje a v rámci něj se dnes můžete těšit hned na pět zajímavých projekcí. Už v 15:00 vás v Divadle na cucky čeká Volání divočiny - příběh chlapců školního věku s problémovým chováním. V 17:00 nabídne divadlo hudby snímek Vrt, který vypráví silný příběh o katastrofě na Východní Jávě, při které díky pochybení mocné těžařské firmy zmizelo z povrchu země šestnáct vesnic a 60 tisíc lidí se muselo přestěhovat. Ve stejný čas láká Divadlo na cucky na film Český žurnál: Reality, který se zabývá současným trhem s nemovitostmi v Česku. V Divadle hudby pak v 19:30 uvidíte příběh Nadji Muradové, která získala Nobelovu cenu míru za boj proti sexuálnímu násilí ve válce a ve stejný čas nabídne projekci i Divadlo na cucky. Co se stane, když tři neohipíci z Berlína dorazí na farmu do východního Polska? Humorný dokument Vesnice plavajících krav zachycuje střet vzletných představ s tvrdou vesnickou realitou. Vstupné na filmy je 80 korun, zlevněné je 60 korun.

Pokud vás projekce Jednoho světa nezaujaly, tak můžete zajít třeba na zajímavou přednášku, kterou pořádá v 17:00 neředínská pobočka Knihovny města Olomouce. S pomocí bohatého obrazového materiálu přiblíží historička umění Martina Mertová aktuální téma výškových staveb v Olomouci vč. problematiky Šantovka Tower. Jestli máte rádi cestovatelské přednášky, tak nesmíte v 18:00 chybět v kině Metropol, kde na vás čeká okružní cesta po tropickém Cejlonu. Z Colomba na sever do historických měst a k tajemné skále Sigiriya - taková je Srí Lanka v podání Martina Loewa. Vstup je 160 korun a lístky koupíte tady. Pokud jste se těšili na dnešní představení Kleopatra v Divadle na Šantovce, tak pro vás máme špatnou zprávu. Představení je z důvodu zranění Jitky Čvančarové zrušeno a o náhradním termínu se teprve jedná. Moravské divadlo hraje od 19:00 Splašené nůžky, ale na dnešní večer je již vyprodáno, lístky však seženete na některou z repríz. A skutečná hudební lahůdka na vás čeká ve 20:00 v Redutě, kde vystoupí Al Di Meola - držitel ceny Grammy a čtyřnásobný vítěz ankety časopisu Guitar Player Magazine v kategorii Nejlepší jazzový kytarista. V Redutě představí své nové album Opus. Vstupenky ještě zbývají a koupíte je přes Ticketportal, více informací o kytaristovi se dozvíte tady.

Hezkou středu!