Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 6.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Drumming Syndrome, bruslení, elegantní nevěstky i poslední aristokratka

Tipy a názory

19.2.2019

Lenka Šimková

Úterý v Olomouci bude plné rozličných kulturních zážitků! Přejete si dnes koncert? Nebo byste raději do divadla, za sportem nebo na přednášku? A nebo dáte přednost některé z výstav? Podívejte se, co všechno se koná.

KAM ZAJÍT?

17:00 / Literární posezení s Petrem Ritterem / Knihovna města Olomouce
18:00 / Koncert dechového tria Aperto / Koncertní sál KEA
18:00 / Hranická propast, nejhlubší zatopená propast světa. Co nevíme? / Divadlo hudby
19:00 / Splašené nůžky / Moravské divadlo
19:00 / Poslední aristokratka / kino Metropol
19:15 / Veřejné bruslení / zimní stadion
20:00 / Drumming Syndrome / Bounty Rock Cafe

Veškeré akce, které se dnes konají, naleznete v našem Kalendáři akcí

Narozeniny dnes slaví herečka Jana Paulová (*1955), modelka Simona Krainová (*1973), britský zpěvák Seal (*1963) a herec Benicio Del Toro (*1967).

Svátek má Patrik

V 17:00 můžete zajít do Knihovny města Olomouce na náměstí Republiky na literární posezení nad novým románem olomouckého rodáka, předního právníka a spisovatele JUDr. Petra Rittera. Jeho Kniha moci a elegantních nevěstek splétá prvky grotesky a politického sci-fi thrilleru a napínavý příběh je zakončený silnou, překvapivou pointou. Vstup je zdarma. O hodinu později můžete zajít do Divadla hudby na další z Ekologických večerů Sluňákova. Tentokrát vás čeká přednáška Milana Geršla na téma Hranické propasti. Dozvíte se, proč je Hranická propast vlastně nejhlubší propastí světa, jaká je její maximální hloubka i to proč ještě nebyla dosažena. V 18:00 můžete také navštívit koncert dechového tria Aperto, které vystoupí v koncertním sále Konzervatoře Evangelické akademie. 

V 19:00 můžete zajít do Moravského divadla, které uvede detektivku Splašené nůžky. V bytě nad kadeřnictvím je zavražděna majitelka domu. Do salonu záhy vtrhne policie a začne vyšetřovat vraždu, kterou musel spáchat někdo z přítomných. A protože důkazů je málo a atmosféra houstne, jsou k vyšetřování vyzváni i sami diváci…Představení je však tak populární, že hlásí vyprodáno. Divadelní podívanou nabídne večer i kino Metropol, které uvede hru Poslední aristokratka s Annou Polívkovou v hlavní roli. Bohužel i toto představení je už vyprodané. Jestli si chcete trošku protáhnout tělo, tak si zajděte v 19:15 zabruslit na zimní stadion. Vstupné je jednotné 40 korun a lístky koupíte na pokladně zimního stadionu 20 minut před začátkem bruslení. Pozor, brusle se nepůjčují! A pokud patříte k fandům skvělé muziky, tak si nesmíte nechat ujít speciální vystoupení jednoho z nejuznávanějších a nejvytíženějších bubeníků v České republice, Miloše Meiera. Jeho bubenické koncerty, nazvané "Drumming Syndrome", už přes 7 let získávají čím dál větší pozornost fanoušků a hudebních kritiků a vychutnat si jeden takový koncert můžete ve 20:00 v Bounty Rock Cafe. Vstupné je 200 korun.

Hezké úterý!