Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 10.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: cestovatelské legendy, Vary v Olomouci i Hastrman v letním kině

Tipy a názory

17.7.2018

Autor: Zuzana Doleželová

Jaké bude úterý v Olomouci? Podívejte se společně s námi, co všechno přinese a kam se můžete vydat...

Muž, který zabil Dona Quijota

Foto: Archiv pořadatele

Toby býval idealistickým filmovým studentem. Jeho ztvárnění příběhu Dona Quijota, které natočil v malebné španělské vesnici, mělo obrovský úspěch. Ale to bylo kdysi. Z Tobyho se stal arogantní a cynický režisér reklam. Peníze a sláva ho změnily k nepoznání... Velmi zajímavý snímek Muž, který zabil Dona Quijota bude k vidění v 17:30 v kině Metropol, vstup je 130 korun.

Pokračují také Olomoucké barokní slavnosti. V 18:30 na vás čeká welcome drink, v 19:00 si pak můžete užít operu císařského vicekapelníka Antonia Caldary, která je zajímavým dokladem o prolnutí životní situace moravského aristokrata a patriota Johanna Adama Questenberga do uměleckého díla předního italského barokního skladatele. Opera se zachovala unikátně v autografní partituře ve vídeňském Archivu der Gesellschaft der Musikfreunde. 

V Premiere Cinemas v Galerii Šantovka se ve 20:00 uskuteční první večerní promítání z cyklu Cestovatelské legendy. Fotograf Jiří Kolbaba představí ostrov bohů Bali a známý cestovatel Ruda Švaříček poodhalí záhady Nové Guineje na své přednášce Tamtamy času. Akce je doprovodným programem výstavy Tajemná Indonésie, která probíhá na Výstavišti Flora.

Milostný příběh oscarového režiséra Pawla Pawlikowského oceněného za nejlepší režii na festivalu v Cannes s názvem Studená válka je na programu v kině Metropol ve 20:30. Vstup je 120 korun.

A Letní kino Olomouc láká na romantický a zároveň ironický příběh hastrmana alias barona de Caus. Za lístek na Hastrmana zaplatíte 80 korun a začíná se ve 21:40.

Hezké úterý!