Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Divadlo na Šantovce startuje sérii online talk show. Přivítá Heavy Holečka, Pauluse i Klause

Zprávy z regionu

29.10.2020

Autor: roc jap

Zatímco vláda uzavřela veškerou divadelní scénu, neznamená to, že se za oponou nic neděje. Srdcaři z Divadla na Šantovce spojili své síly s exkluzivními osobnostmi, aby veřejnosti mohli zpříjemnit pošmourné podzimní večery sérií talkshow Na tahu. Tentokrát nepůjde pouze o herce a další osobnosti, ale důležitou roli zde sehrají i samotní zaměstnanci divadla.

Rozhovory budou vycházet každý čtvrtek od 19 hodin na webu Divadla na Šantovce a profilu divadla na sociální síti Facebook.

Půjde o 20minutové rozhovory, které budou vycházet každý čtvrtek od 19 hodin na webu Divadla na Šantovce a profilu divadla na sociální síti Facebook. První rozhovor s legendárním Zdeňkem Holečkem, známým jako Heavym, odstartuje ve čtvrtek 29. října. Vyzpovídá jej technik divadla Leoš Plic, který si pod svá křídla vezme celou hudební sekci seriálu. Dramaturgyně Zuzana Česáková si na slovíčko pozve persony z kulturní, sportovní a gastro oblasti a Petr Hlávka, jež divadlo řídí, se postará o osobnosti ze společensko-vědních sfér.
Talkshow budou s ohledem na měnící se situaci předtočené, ale diváci dostanou možnost se hostů ptát. „Pár dní před plánovaným natáčením na sociální síti Facebook zveřejníme výzvu se jménem dalšího hosta. Lidé budou moci psát své otázky do komentářů a my poté vybereme nejzajímavější dotazy a ty pak položíme hostům na závěr jednotlivých rozhovorů,“ shrnula možnost pro diváckou interakci Zuzana Česáková.

Již teď je zřejmé, že se diváci mohou těšit na exprezidenta Václava Klause, ředitele Fakultní nemocnice Olomouc profesora Romana Havlíka, hokejového brankáře HC Olomouc Bronislava Konráda, michelinského kuchaře Romana Pauluse a další významné osobnosti. Těšit se můžete také na herce, skladatele, pianistu a zpěváka Richarda Pogodu oblíbeného z tradiční pianotéky v Galerii Šantovka.

Další jména Petr Hlávka neprozradil, ale vzkázal, že si na své přijde široké spektrum lidí, včetně sportovních fanoušků či maminek, které si neví rady s dětmi v karanténě. „Divadlo neděláme jen pro úzkou skupinu lidí, chceme oslovovat všechny věkové kategorie s různými zájmy,“ shrnul vize divadla jeho ředitel. „Chceme hlavně bavit lidi, ale i sebe. Věnovat se tomu co nás zajímá a baví. Pokud to někdo navíc ocení a pomůže koupí dobrovolné vstupenky, bude to určitě silným impulsem, motivací a příjemnou odměnou za naše nasazení,“ dodal Petr Hlávka na závěr.