Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 15 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Ponořte se do světa zábavy: vyzkoušejte nejlepší dětské herničky mimo centrum

Tipy a názory

18.11.2019

Barbora Sísová

Přestože venku panuje typické podzimní počasí, rozhodně to neznamená, že musíte s dětmi sedět doma. Dopřejte jim odpoledne plné zábavy v některém z dětských center. Zatímco ve městě se nacházejí spíše malé herny pro děti, mimo centrum najdete opravdu velké herny nabité atrakcemi, kde vaše děti mohou strávit několik hodin nebo třeba celý den. A rozhodně nejsou určeny jen těm nejmenším, ale vydovádí se tu i ty starší a mnohdy také rodiče. A pokud nemáte zrovna náladu na dětské blbnutí, můžete si dát kávu nebo třeba nějaký dobrý obídek. O víkendu je ve většině z nich připraven také bohatý doprovodný program. Společně dnes nakoukneme do Krokodýlka, Akvárka v olomouckém aquaparku, dětského koutku opičky Olinky v Olympii nebo do Amazonie v OC City.

Rodinný zábavný park Krokodýlek

Adresa: Florykova 556, Olomouc 
Otevírací doba: pondělí-čtvrtek, neděle: 10:00-19:00, pátek-sobota: 10:00-20:00
Cena: https://www.krokodylek-olomouc.cz/cenik
Více informací: https://www.krokodylek-olomouc.cz/

Dětské centrum Krokodýlek je dokonalé místo, kde se vyřádí jak nejmenší děti, tak puberťáci, a dokonce i rodiče. Je to vůbec největší olomoucká hernička, která se rozkládá na ploše 3 000 metrů čtverečných a nachází se zde 35 (někdy i více) atrakcí. Pro ty nejmenší je připravena oddělená dětská zóna, kde si mohou užít skluzavku, kolotoč, kuchyňku nebo domeček. Větší děti mají k dispozici spoustu skvělých atrakcí. Vyřádit se mohou hned na několika prolézacích konstrukcích, jezírku se šlapadly, trampolínách nebo motokárách. A na své si zde přijdou také rodiče, kteří mohou trávit čas v místní restauraci. Ta se snaží nabízet pokrmy z kvalitních surovin, vyhýbá se všem polotovarům, konzervantům či škodlivým éčkům. Velmi příjemné je i zázemí dětského centra. K dispozici je například šatna, kde si můžete převléct své děti a uložit zde všechny své věci (a že jich v zimě není zrovna málo), včetně peněženky. Tu totiž nebudete za celou dobu potřebovat. Vaší vstupenkou do dětského ráje bude čip, který obdržíte u vchodu do dětského centra, jeho prostřednictvím pak snadno získáte veškeré jídlo či pití. Svou útratu zaplatíte až před odchodem. Po celou dobu se tak nemusíte starat o své věci a pobíhání za svým dítkem si tak můžete krásně užít. Samozřejmostí jsou také přebalovací pult nebo malá záchodová prkénka. A skvělá je také poloha Krokodýlka, který se sice nenachází v centru města, ale zase je zde jistota, že tu velmi pohodlně zaparkujete přímo před vchodem. Navíc sem jezdí také autobus, který staví kousek od Krokodýlka. Možná vás překvapí, že kromě dětí zde za vstup platí také rodiče. Ale není se čemu divit, mnohdy se zde totiž vydovádí víc než jejich děti. Na každý měsíc je připraven také speciální víkendový program: v listopadu se můžete těšit například na velkou oslavu třetích narozenin Krokodýlka nebo na tradiční nocování, v prosinci určitě nebude chybět mikulášská nadílka. Podrobný program najdete zde.

Foto: Dan Mazáč

Amazonie

Adresa: OC City, 1. patro za kavárnou Illy, Pražská ulice 255/41, Olomouc
Otevírací doba: denně: 9:00-20:00
Cena: 85 korun / 1 hodina (sourozenci: 159 korun, další půlhodina 39 korun ), rodič 29 korun, děti do 1 roku mají vstup zdarma  http://www.amazoniecity.cz/cenik
Více informací: http://www.amazoniecity.cz/

Velmi oblíbená je také dětská herna Amazonie, kterou najdete v OC City. I tady je velkou výhodou rozdělení centra do dvou částí, takže malé děti jsou odděleny od těch starších a nemusíte se bát, že by jim něco provedly. V části pro menší (zhruba do 3 let) najdou děti vše, co potřebují. Velký prostor plný nafukovacích balonků, spoustu malých skluzavek, domeček, kuchyňku nebo obchůdek s pokladnou. Pro ty starší je k dispozici nekonečný proud zábavy v podobě řádění v obří průlezce, skákacím hradu, houpačkách, skluzavkách, kolotoči a mnoha dalších atrakcích, včetně autíček Little Tikes. Rodiče si mohou dát v klidu kávu, dezert nebo třeba oběd, v jídelním lístku najdete skvělou pizzu i těstoviny. Všechny děti musí být doprovázeny dospělou osobou starší 18 let, která za ně odpovídá po celou dobu pobytu v herně. Využít můžete i hlídací koutek Tarzánek, kde se o vaše děti (od 4 do 10 let) postará vyškolený personál. Vy tak můžete v klidu nakupovat, zatímco vaše děti se skvěle baví. Nově v Amazonii najdete i kojící koutek pro maminky a samozřejmostí je také přebalovací pult. Také Amazonie na každý měsíc chystá speciální program, aktuálně se mohou děti těšit například na malování na obličej, loučení s podzimem nebo Michala z Kouzelné školky, který vystoupí v Amazonii 28. listopadu. 

Foto: Archiv Amazonie

Akvárko

Adresa: Aquapark Olomouc, Kafkova 526/21, Olomouc
Otevírací doba: pondělí-neděle: 10:00-18:30
Cena: 75 korun / 1. hodina (dalších 30 minut 30 korun), rodič zdarma (sourozenecká sleva 130 korun / 1. hodinu)
Více informací: https://www.aqua-olomouc.cz/detsky-koutek

Dětský koutek Akvárko sídlí v přízemí olomouckého aquaparku a nabízí vyřádění jak těm nejmenším dětem, tak i těm starším, takže se zde zabaví i různě staří sourozenci, kteří zde mají mimochodem slevu. Na děti zde čeká spousta krásných hraček, her i kamarádů. Pro ty úplně nejmenší je tu malý koutek, kde najdete například bazének s kuličkami, nejrůznější odrážedla nebo velké kostky, ze kterých si můžete postavit domeček. Pro školkové děti je zde velká prolézací konstrukce s bludištěm a tobogánem. Pro děti od 8 let je zde připravena překážková dráha Ninja Arena. Rodiče si zde mohou dát kávu, čaj, malý dezert, domácí limonádu nebo obědové menu, které si mohou přinést do dětského koutku z Aquarestaurace. Samozřejmostí jsou i dětské jídelní židličky pro snadnější stolování.  

Foto: Archiv dětský koutek Akvárko

Dětský koutek opičky Olinky

Adresa: OC Olympia, Olomoucká 1715/90, Velký Týnec
Otevírací doba: denně: 9:00-21:00
Cena: 40 korun / 1 hodina https://www.olympiaolomouc.cz/obchod/detsky-koutek
Více informací: https://www.olympiaolomouc.cz/obchod/detsky-koutek

Krásný dětský koutek najdete také v OC Olympia. Pro děti je zde velký tobogán do míčků, kuchyňka, pokladna, velký koutek s nejrůznějšími autíčky, odrážedly a houpadly. Kluci ocení například vláčkodráhu, velkou míchačku nebo tatru. Holčičky mají k dispozici spoustu plyšáčků nebo třeba hlavy panenek na česání. A velice atraktivní je také cena 40 korun za hodinu dětského řádění, u jedné však rozhodně nezůstanete. Nevýhodou však je, že si zde nemůžete dát kávu ani oběd. 

OC Haná

Adresa: OC Haná, Kafkova 1223/8, 779 00 Olomouc
Otevírací doba: od 10:00
Cena: zdarma

Pokud se chystáte na nákupy do Tesca nebo OC Haná, pak vás jistě potěší, že zde můžete zcela zdarma využít dětský koutek. Vaše děti si zde mohou za dohledu rodičů hrát neomezeně dlouho. K dispozici mají bazének s kuličkami, televizi s dětskými pořady a velké stavební kostky, ze kterých si vaše děti mohou postavit domeček.