Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 5.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Děti se opět vydají na Bezpečnou cestu do školy

Zprávy z regionu

31.8.2018

Autor: red

V neděli 16. září od 13:00 proběhne v areálu Výstaviště Flora rodinná akce Bezpečná cesta do školy. Součástí nabitého programu je i oblíbený veletrh volnočasových aktivit pro děti a mládež. Bezpečné cesty do školy, za kterou stojí Nadace Bezpečná Olomouc, se každoročně účastní kolem 3 tisíc lidí.

Bezpečná cesta do školy patří k již tradičním rodinným akcím v Olomouci. Děti i rodiče se opět mohou těšit na hry, soutěže o hodnotné ceny, různá vystoupení v podání olomouckých zájmových kroužků a nespočet poučných zážitků. Svou často až napínavou a nebezpečnou práci přiblíží zástupci složek záchranného integrovaného systému, jako jsou policisté, hasiči a záchranáři. "Chybět nebude prohlídka hasičské cisterny, sanitky, policejních vozů nebo laserové střelnice. To běžný člověk jen tak neuvidí a my jsme rádi, že můžeme názorně ukázat, co obnáší práce lidí, kteří zachraňují životy. Zajímavá nejen pro děti bude i ukázka práce kriminalistického technika," uvedl Josef Kaštil z Nadace Bezpečná Olomouc.  Zástupci Městské policie Olomouc s sebou vezmou takzvané opilecké brýle, s kterými si zájemci projdou připravenou dráhu, a odstrašující bude i simulace požití drog. Na Floru přijede také Český kynologický svaz se svými čtyřnohými pomocníky, kteří všem přítomným ukážou dokonalou poslušnost. Paragáni z Hanáckého paraklubu zase předvedou seskok padákem a zástupci zdravotnické školy vysvětlí základy první pomoci. Součástí akce je rovněž veletrh volnočasových aktivit, který dětem i rodičům představí zájmové kroužky v Olomouci.

Cílem Bezpečné cesty do školy je naučit děti všímat si okolí, vnímat dopravní prostředí a orientovat se v něm, vytvořit správné návyky při pohybu na silnicích a v dopravě, seznámit je s možným nebezpečím a rizikovými oblastmi a vést je k opatrnosti. Výsledkem toho všeho by mělo být výrazné snížení počtu dopravních nehod s účastí dětí. Právě proto dostala akce s dvanáctiletou tradicí název Bezpečná cesta do školy.

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip