Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 6.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Derby volejbalistek Šternberka a Olomouce skončilo výhrou favorita

Sport

9.10.2020

Po několika termínových rošádách způsobených koronavirovou epidemií se na třetí pokus uskutečnilo odložené utkání 3. kola extraligy volejbalistek mezi Sokolem Šternberk a Univerzitou Palackého Olomouc. V hale Ecce Homo pod šternberským hradem se z vcelku hladkého vítězství radovaly favorizované vysokoškolačky, které si po výhře 3:0 odvážejí všechny tři body.

Domácí Sokol mohl poprvé v sezoně nasadit slovenskou reprezentační smečařku Herdovou a její přítomnost na palubovce byla ihned znát. Po vyrovnaném úvodu prvního setu se Šternberk i díky jejím bodům utrhl ze stavu 13:12 na 17:13 a mířil za ziskem sady. Jenže pak se na servis postavila olomoucká Madsenová a už k němu nikoho dalšího nepustila. Univerzita otočila dvanácti body v řadě a po výsledku 17:25 vedla.

Divoký průběh mělo i druhé dějství. Sokolkám patřil jeho začátek (3:1), po šňůře podání hostující Pilepičové to ale rázem bylo 4:13. K dalšímu olomouckému útoku zavelela servírující nahrávačka Valková (10:15, 10:18), na druhé straně však kontrovala její šternberská kolegyně, střídající režisérka domácí hry Dudová (17:18). Drama ovšem favorit nepřipustil, obratem odpověděl pěti body při podání Nové a díky výhře 25:19 vedl už 2:0.

Nejjednoznačnější byl nakonec třetí set. Hosté v něm drželi opratě od samého začátku (1:4, 2:6), ustáli několik ojedinělých pokusů protivníka o odpor (6:7) a ve druhé polovině hry už průběh zcela kontrolovali. Výsledkem bylo skóre 14:25 a olomoucké třísetové vítězství.

„Do zápasu jsme vstoupili trošku vlažně a v půli prvního setu to bylo docela vyrovnané. Pak jsme prohrávali až 13:17 a tady nám velmi pomohl servis, kdy vlastně Maria Madsenová dotáhla set do vítězství. To rozhodlo, zbytek zápasu jsme měli pod kontrolou a v důležitých okamžicích jsme si hodně pomohli servisem. S ním měl soupeř problémy, nemohl si přihrát a chyboval,“ řekl trenér VK UP Petr Zapletal.

„Olomoučanky nás dnes hodně tlačily podáním. Bylo to vidět hned v prvním setu, kdy jsme vedli až do stavu 17:13, ale pak přišla šňůra projektilů a my jsme v koncovce nepřidali žádný bod. Holky se snažily hrát vyrovnaně a čelit jejich útokům, ale nestačilo to. Soupeřkám gratuluji k vítězství,“ konstatoval domácí kouč Jan Drešl.

TJ Sokol Šternberk - VK UP Olomouc 0:3 (-17, -19, -14)

Rozhodčí: Kovář, Kubinec. Čas: 66 minut

Šternberk: Šmídová, Herdová, Bakowská, Wańczyková, N. Látalová, Kneiflová, libero: Slavíková. Střídaly: Dudová, Kořínková, Jarošová.

Olomouc: Valková, Nová, Stümpelová, Pilepičová, Schlegelová, Madsenová, libero Zilbermanová. Střídala: Michalíková. (red)

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip