Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Derby volejbalistek Olomouce a Šternberka pro domácí

Sport

1.12.2020

V dohrávce 12. extraligového kola se v hale Univerzity Palackého střetly volejbalistky Olomouce a Šternberka. Derby dvou blízkých týmů sice skončilo očekávaným výsledkem 3:0 ve prospěch VK UP, zejména ve druhé sadě se však na palubovce děly věci.

Domácí lídr ligové tabulky od začátku utkání ukazoval, kdo je vysokým favoritem duelu. V prvním setu to bylo po šňůře servisů olomoucké kapitánky Valkové 8:0, Šternberk se pak díky polevení univerzity dostal do hry (12:6), následně dokonce třikrát snížil na rozdíl čtyř bodů (17:13, 19:15, 24:20), ale koncovku si účastník Ligy mistryň pohlídal. Po výsledku 25:20 vedly domácí volejbalistky 1:0.

I první výměny druhé části patřily Olomouci (5:2), Sokol už však ztratil ostych, při podání Herdové otočil (5:7) a následně šel dokonce do pětibodového vedení (7:12), které navíc dokázal udržovat (10:15). Když se vysokoškolačkám nedařilo umazat ztrátu ani v dalších výměnách (17:21), bylo jasné, že koncovka bude dramatická. Univerzita stáhla na 20:21, Šternberk kontroval (20:22), pak zase šturmoval domácí tým (23:22), ale první setbol přesto patřil hostům (23:24). Představení vrcholilo, Olomoučanky si postupně vypracovaly tři setboly, až ten poslední však vedl ke kýženému účinku a po výsledku 28:26 k vedení 2:0.

To však byla labutí píseň šternberského odporu. Útok VK UP začal hned s prvními výměnami třetí sady (7:2) a tentokrát se nemínil zastavit. Po servisech Pilepičové to bylo 17:4 a zdálo se být jen otázkou výsledného skóre, jak bude účet setu vypadat. Sokol znovu zabojoval (21:16), na víc už to ale nestačilo. Olomoucká výhra 25:18 zpečetila „povinné“ vítězství favorita v poměru 3:0.

„Za dnešní výkon můžu našemu mladému týmu jen poděkovat. Holky předvedly hezké výměny i zákroky. Druhý set mohl být náš, ale rozhodla zkušenost Olomouce. Ve třetí sadě na nás pustili na podání těžkou váhu v podobě Pilepičové, která nás doslova rozbombardovala. Přesto holky chválím,“ řekl trenér hostí Jan Drešl.

„Nebyl to moc pěkný zápas, byla v něm spousta nevynucených chyb. Začali jsme dobře, potom jsme polevili a postupně se kvůli tomu dostali do křeče. Na druhou stranu musím holky trochu omluvit, za poslední týdny toho mají hodně za sebou včetně cesty do Itálie na Ligu mistryň. Nemůžu jim vytknout ztrátu bojovnosti a chuti, spíš koncentrace. Teď je před námi alespoň pár málo dní odpočinku, snad si odfrkneme a půjdeme dál,“ věří kouč vysokoškolaček Petr Zapletal.

V pátek 4. prosince bude v rámci dohrávaného 6. kola extraligy hostit Šternberk od 17 hodin Olymp Praha a Olomouc se ve stejný čas představí v Prostějově.

VK UP Olomouc - TJ Sokol Šternberk 3:0 (20, 26, 18)

Rozhodčí: Ištvanech, Kavala
Olomouc: Madsenová, Valková, Nová, Stümpelová, Pilepičová, Schlegelová, libero Kulová. Střídaly: Kamidinová, Zilbermanová.
Šternberk: Látalová, Kneiflová, Šmídová, Herdová, Kořínková, Wańczyková, libero Slavíková. Střídaly: Jarošová, Vyjídáková. (red)

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941