Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 1.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Den lidí bez domova měl úspěch! Na dobrou věc jste přispěli částkou 42 995 korun

Zprávy z regionu

10.10.2019

Autor: Zuzana Doleželová

Další ročník úspěšné akce Den lidí bez domova je za námi. I letos si jej nenechaly ujít stovky lidí. Počasí bylo přímo ukázkové, fronty nebraly konce a na Horním náměstí panovala pohodová atmosféra. Zájem o polévky byl jako každý rok obrovský, a tak Charitě Olomouc poputuje celkem 42 995 korun.

Foto: Lenka Šimková

Misky vyrábí celý rok klienti se zrakovým postižením Ergones TyfloCentra Olomouc, o.p.s. Tentokrát bylo připraveno 517 barevných keramických misek a další jednorázové misky. Dětský domov Olomouc připravil frankfurtskou polévku, Farmak Gastro gulášovou, Aquapark Olomouc čočkovou, M Trojka zelňačku a Lobster Family restaurant kulajdu, která je tak vyhlášená, že během hodiny byla zcela vyprodaná.

Polévku jste mohli kupovat za symbolických 100 korun z rukou známých osobností, novinářů, zástupců firem či fotbalistů Sigma Olomouc od 11:00 do 13:30. Na náměstí bylo možné nosit také luštěniny, které rovněž poputují olomoucké Charitě. "Polévky jsou akcí, kterou si nenecháme s kolegyněmi nikdy ujít. Dobře se najíme, uděláme dobrou věc a ještě si odneseme misku. Sbírka už se mi pěkně rozrůstá," smála se paní Poláková, když si pochutnávala na zelňačce.

Foto: Lenka Šimková

"Vybraná částka nás opravdu moc těší. O polévky byl velký zájem, tentokrát jsme jich měli opravdu hodně, a tak jsme nějaké porce odvezli i přímo na Charitu. Moc děkujeme všem, kteří tuto akci podpořili," uvedla Alena Hložková z Dobrého místa pro život.

Tak na viděnou 10. 10. 2020!

Foto: Jan Procházka