Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 10.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dechberoucí technika i oslnivá rychlost. Do Olomouce přijíždí Paul Gilbert z Mr. Big

Kultura

5.10.2019

Autor: Zuzana Doleželová

Už dnes večer se můžete těšit na koncert legendárního kytaristy Paula Gilberta, který vyniká brilantní technikou a rovněž patří mezi nejrychlejší hráče světa. Fanoušci ho znají především jako člena skvělých Mr. Big, ale za poslech rozhodně stojí i Gilbertovy sólové projekty. Koncert se koná v S Klubu od 20:00.

Foto: www.paulgilbert.com

Koncert začíná ve 20:00 a koná se v S Klubu. Vstupenky stojí 790 korun, jsou na stání a koupíte je tady, nebo na místě.

Legendární kytarový virtuos Paul Gilbert zahraje v rámci světového turné v Olomouci už dnes večer.

Dvaapadesátiletý americký hudebník obsadil čtvrté místo v žebříčku deseti největších kytarových drtičů všech dob ("Top 10 Greatest Guitar Shredders of All Time") magazínu GuitarOne a zaujal své místo i na listině padesáti nejrychlejších kytaristů všech dob ("Guitar World's 50 Fastest Guitarists of All Time") časopisu Guitar World.

Gilbert se začal věnovat hudbě už v pěti letech. V patnácti koncertoval nejen po okolních klubech se svou kapelou Tau Zero, ale dokonce si ho také všiml kytarový magazín Guitar Player, kde byl postaven vedle takové hvězdy, jako byl Yngwie Malmsteen. Působil v kapele Racer X, legendární je ovšem jeho spojení s kapelou Mr.Big. "S kapelou Mr. Big jsem prožil nádherné časy, s nimi jsem prožíval všechny své rock star sny – velká, nejen americká tour, koncerty ve velkých halách, získávání platinových desek, velké show na MTV… Prostě fantastický čas," říká o tomto období sám Paul Gilbert. V roce 1996 se však rozhodl kapelu opustit. Tak začala jeho neméně úspěšná sólová kariéra.

Respektovaný hudebník do Olomouce přiveze nové album Behold Electric Guitar, které vyšlo letos v květnu. V setlistu však nebudou chybět ani dřívější hity Mr. Big a další skladby.