Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 5.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

D46 z Olomouce na Prostějov uzavřela nehoda tří nákladních vozidel a osobního auta

Krimi

13.5.2019 aktualizováno 13.5.2019 12:44

Autor: red

"Po čtvrt na devět jsme přijali oznámení o dopravní nehodě tří nákladních vozidel a jednoho osobního vozidla na 34. kilometru dálnice D46 ve směru z Olomouce do Prostějova. Dálnice je v místě nehody uzavřená," uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman. Před místem nehody se na dálnici D35 od Ostravy ve směru na Brno vytvořila několikakilometrová kolona vozidel. V půl dvanácté byl zprovozněn jeden jízdní pruh, po hodině byla dálnice zcela zprůjezdněna.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Řidiči musí od Olomouce sjet na 37. kilometru (EIXT Hněvotín) a pokračovat přes obce Nedvězí a Bystročice. Zpět na D46 mohou najet na 33. kilometru (EXIT Olšany u Prostějova). Uzavření dálnice trvalo zhruba do 12:30. "Při nehodě byla lehce zraněna jedna osoba," doplnil policejní mluvčí.

V místě nehody zasahovaly tři jednotky z řad profesionálních a dobrovolných hasičů. "Hasiči na místě asistovali zdravotníkům ZZS OK a návazně provedli na všech vozidlech nutná bezpečnostní a protipožární opatření. Z vozidel došlo k úniku provozních kapalin, jednotky provedly zasypání sorbentem a následné částečné odstranění z vozovky," popsal mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.