Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 13.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Fitness s přátelskou atmosférou a bez zvědavých mužských pohledů? Přesně takové je Contours

Tipy a názory

18.9.2020

Lenka Šimková

Plavková sezona je za námi, ale to neznamená, že bychom měli s cvičením přestat. Naopak. Snažit se udržet si skvělou postavu se vyplatí i na podzim. Koneckonců, blíží se přece plesová sezona. ;-) No a pokud se vám letos nepovedlo dosáhnout své vysněné postavy ještě před létem a máte obavy, jak na vaše ne zrovna vysportované tělo budou koukat ostatní, tak vás můžeme ujistit, že v Contours tohle nikdo neřeší. Navíc jde o fitness centrum pouze a jen pro ženy, takže žádné jízlivé poznámky od mužů neuslyšíte. ;-)

Contours fitness pro ženy se nachází v několika městech napříč republikou a v Olomouci ho najdete v Laffayetově ulici. Je ideálním místem pro ženy, které s cvičením v posilovně teprve začínají a rády se vyhnou pohledům vysportovaných a hodnotících jedinců, ale i pro ty, které v posilovně preferují přátelskou atmosféru. Navíc stroje, které v Contours najdete, jsou vyrobeny speciálně pro ženy, takže jsou konstrukčně o něco menší, než stroje v klasických posilovnách a díky tomu nebude mít problém na vše v klidu dosáhnout i v případě, že svou výškou patříte mezi menší osoby. "Klientky u nás často oceňují, že je skutečně nikdo nehodnotí. Nikdo tady totiž neřeší, jestli máte nejnovější outfit nebo staré vytahané tričko, které má navíc i nějakou tu dírku. Jestli jste bez make-upu, máte mastné vlasy, nebo jste durch zpocená. Fungujeme na bázi členství, navíc zde máme vytvořenou téměř domáckou atmosféru, aby se zde klientky cítily co nejpříjemněji. Stává se, že si některé ženy u nás v šatně nechají boty a když přijdou cvičit příště, mají v tašce jen legíny a tričko a boty najdou na stejném místě, kde si je nechaly. Snažíme se to klientkám usnadnit a když víme, že jsou některé rády, aby si vyčlenily alespoň tu třičtvrtě hodinku na cvičení, tak proč jim nevyjít vstříc," usmívá se majitelka olomouckého Contours, Zuzana Fremlová.

"Cvičení u nás je vhodné pro ženy všech věkových kategorií a ani důchodkyně zde nejsou výjimkou," říká majitelka fitness centra Zuzana Fremlová.

Foto: Jan Procházka

Cvičení v Contours je založené na principu kruhového tréninku, během kterého člověk kompletně procvičí celé tělo. "Jsme fitko pouze pro ženy. Nejen že máme o něco menší stroje, ale zároveň jde pouze o závažové stroje, které nemají hydrauliku, takže vždy přesně víte, s jakou zátěží cvičíte. U nás spíše holky potřebují prokreslit a redukovat tukovou tkáň, takže máme i závaží, které má třeba jen dvě a půl kila," vysvětluje Fremlová. Na začátek cvičení se doporučuje kardiozóna, kde se dostatečně zahřejete, poté se můžete přesunout k jednotlivým strojům a dát si dvě až tři kolečka, během kterých všechny stroje prostřídáte. Následuje závěrečné protáhnutí v zadním sále, ze kterého to máte už jen krůček ke sprchám a do šatny. Říkáte si, že to sice zní hezky, ale že se při cvičení chcete více soustředit na konkrétní partie než na celé tělo? I na to v Contours myslí! "V rámci kruhového tréninku cvičí vždy všechny klienty stejné partie a za určitý čas se musí posunout k dalšímu stroji, aby v tréninku nebrzdily ostatní. Pokud by se však chtěly více zaměřit na určitou partii, máme pro to skvěle uzpůsobená tzv. mezistanoviště, na kterých si klientka cvičí přesně to, co potřebuje. Jedna může dělat statický dřep a zaměřit se tak více na zadek a stehna, jiná bude zase na podložce posilovat bříško. Až si odcvičí na mezistanovišti, přesune se k dalšími stroji, který na ni v rámci kruhového tréninku čeká," vyjmenovává možnosti Fremlová.

Trenérka klientce nejprve každý cvik názorně předvede, poté ji koriguje a upozorňuje ji nejen na správné držení těla při cviku, ale i na správné dýchání.

Foto: Jan Procházka

Contours

Adresa: Lafayettova 12
Telefon: 606 851 851
E-mail: olomouc@contours.cz  
* Webové stránky
* Facebook
* Instagram

Pokud se rozhodnete vydat do Contours poprvé, tak se nejprve musíte telefonicky objednat, a to z toho důvodu, aby se vám mohla trenérka ve fitku plně věnovat a vše vám kompletně vysvětlit. S trenérkou si domluvíte schůzku, na kterou si s sebou už můžete vzít oblečení, ve kterém hodláte cvičit. "Během úvodní schůzky trenérka zjistí, co by si paní představovala, jestli potřebuje jen formovat postavu nebo i zhubnout, dále zda nemá nějaké zdravotní komplikace, které by ji při cvičení mohly omezit a pak jí provede kompletní tělesnou analýzu pomocí speciálního přístroje, kdy zjistí, jak je na tom tělo klientky (kolik obsahuje tuku, vody a svalstva). Následně sestaví tréninkový plán a můžou rovnou přejít k samotnému cvičení, kdy trenérka nejprve sama dané cviky předvede a poté klientku navádí, jak je správně provést," popisuje první návštěvu Fremlová. Celá úvodní hodina pak končí tím, že vás trenérka objedná na druhou hodinu, na které vám bude opět plně k dispozici a ještě jednou s vámi jednotlivé cviky projde. Na třetí hodinu už můžete přijít sama, bez objednání a kdy se vám to bude hodit. Prvních sedm dnů je zdarma a poté si vyberete, na kolik měsíců vám bude členství nejvíce vyhovovat. A díky osobní kartě, kterou s vámi trenérka vyplní na úvodní lekci, můžete v průběhu času sledovat své pokroky. ;-)

Během prvních dvou hodin je trenérka vždy klientce plně k dispozici. A pokud si s něčím nebudete vědět rady třeba na šesté lekci, nebojte se zeptat. I když už tam nebude trenérka "jen pro vás", určitě vám ráda poradí. ;-)

Foto: Jan Procházka

V rámci členství pak můžete přijít kolikrát v týdnu chcete a cvičit zde jak dlouho budete potřebovat. "Většinou klientkám říkáme, že nejzákladnější je chodit 3x v týdnu a pokud opravdu nestíhají, tak ten základ u nás budou mít odcvičený i s převléknutím a se sprchou do hodiny. A ten čas si snad každá najde," říká s úsměvem Fremlová. Skvělou zprávou pro maminky je i to, že pokud neseženete hlídání, můžete vzít děti s sebou. Je zde dětský koutek s legem i televize s pohádkami.

V Contours jsou připraveni i na aktuální bezpečnostní a hygienická opatření. "Už s první vlnou rozvolnění opatření, někdy na jaře, jsme nakoupili tři čističky vzduchu, které mají certifikaci na to, že dokáží vyčistit kapénkové infekce včetně covidu-19, takže celý tento prostor včetně šaten jsme schopni vyčistit. Navíc jsme na hygienu a čistotu dbali vždy, u každého stroje najdete postřikovač s dezinfekcí a klientky jsou zvyklé si na stroje pod sebe pokládat i ručníky. Dezinfekci máme nyní i u vstupu a v šatně a samozřejmě se snažíme i pravidelně dezinfikovat i šatní skříňky. Takže nejen s ohledem na klientky, ale i na bezpečnost zaměstnanců, mám čisté svědomí," dodává závěrem Fremlová a doplňuje, aby lidé pamatovali i na to, že díky cvičení si mohou vybudovat lepší imunitu a jejich těla pak budou silnější a odolnější. :-)