Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 6.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Coleman přinese zkušenost i body

Sport

28.7.2022

Autor: Petr Pelíšek

Zatím poslední zahraniční akvizicí BK REDSTONE Olomoucko se stává zkušený Bryan Coleman. Třicetiletý rodák z Detroitu v Evropě působí již řadu let, naposledy hrál nejvyšší norskou soutěž v týmu Gimle BBK Bergen.

„V minulé sezoně se s Bergenem radoval z norského titulu, byl druhým nejvytíženějším hráčem a také druhým nejlepším střelcem. Podle toho je zřejmé, že se nám podařilo získat kvalitního hráče, který umí tým táhnout,“ raduje se z posily sportovní manažer BK REDSTONE Michal Pekárek.

Téměř dvoumetrový basketbalista v posledním soutěžním ročníku odehrál jednatřicet mistrovských zápasů, ve kterých zapisoval v průměru téměř sedmnáct bodů na utkání a necelých sedm doskoků. „Je atleticky výborně vybavený, umí číst hru a nebojí se bránit,“ tvrdí Pekárek.

Coleman má za sebou pestrou kariéru. Mimo jiné si zahrál také finskou nejvyšší soutěž za UU-Korihait, nebo druhou německou Bundesligu za Karlsruhe. Dvě sezony působil v Asii. V Bergenu byl dokonce dvakrát, před minulým ročníkem také před osmi lety.

„Je zkušený, má toho za sebou docela hodně, přesto je stále v nejlepších letech. Takového hráče jsme chtěli. Pro soupeře bude nebezpečný, protože je to výborný střelec. Současně také nepříjemný. Umí pod vlastním košem přitlačit,“ poznamenal generální manažer BK REDSTONE Libor Špunda.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Neobyčejné bistro

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Slogan: Zdraví v každém soustu. V naší kuchyni se spoléháme na jednoduchost a kvalitu surovin. Základem našeho menu jsou přírodní ingredience, které přinášejí skvělou chuť a zdravé ...