Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 14.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Chodí sem i doktor Foltýn. Kapela Tak co? představuje nový videoklip

Kultura

6.2.2023

Autor: roc jap

Olomoucká kapela Tak co? vydala před pár dny videoklip k písni Chodí sem i doktor Foltýn. Text písně odkazuje na dnes již neexistující klub Meex a jednoho z jeho pravidelných návštěvníků. Animovaný snímek je dílem studentky Kateřiny Havlíčkové. Samotná píseň vybočuje z tvorby kapely i tím, že ji zpívá trumpetista Marek Novotný, v civilu majitel realitní kanceláře Dachi.

Poté, co skupina vydala před dvěma lety vlastním nákladem své první album Utajený výtah jen v digitální podobě a loni v březnu na CD, rozhodli se Tak co? pro změnu o vydávání streamovaných singlů opatřených klipy či lyric videem.

“Samotný klip, v němž jsou zachyceny některé reálie baru, který byl předobrazem textu, vytvořila studentka prvního ročníku Ateliéru animované tvorby na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně Kateřina Havlíčková, která se postarala o samotné výtvarné zpracování, režii a střih a jedná se o její úplně první práci tohoto typu,” popsal za kapelu David Hrbek a nastínil i další plány: “V současnosti kapela dokončuje singl Podzim, který zároveň znamená začátek spolupráce s producentem Janem Ponorkou Ponocným.”