Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 3.2 °C

Business camp Olomouc 2022

Zprávy z regionu

7.11.2022

Autor: David Kopřiva

V sobotu se v olomoucké Pevnosti poznání konal desátý ročník tradičního UP Business campu. Tuto akci pořádá Vědeckotechnický park Univerzity Palackého a je tím pravým místem pro každého, kdo začíná podnikat, nebo má teprve nápad a chtěl by ho probrat s někým zkušenějším, než se do podnikání skutečně pustí.

prof. MUDr. Martin Procházka, Ph.D.

Ing. Jan Šafařík, MBA

Dr. Ing. Petr Kubečka, MCI, RTTP

Akci osobně zahájil rektor Univerzity Palackého prof. MUDr. Martin Procházka, Ph.D. a náměstek hejtmana Olomouckého kraje Ing. Jan Šafařík, MBA. Za pořadatele přítomné přivítal ředitel VTP UP Dr. Ing. Petr Kubečka

Vladimír Pešek našel svou inspiraci při toulkách s rodinou po národích parcích Nového Zélandu. Od té doby se snaží přenést zážitek souznění bydlení s přírodou do běžného života. Výsledkem jsou futuristické domky, které pro svůj provoz vystačí pouze s přírodními zdroji ze svého bezprostředního okolí a neprodukují žádný odpad. Vyzkoušet si je můžete na vlastní kůži, stačí si rezervovat pobyt na hideandseek.cz

Václav Tomanec

Alžběta Flaschková

Matěj Dostálek

Z rozvozu jídla majitelem 3 prosperujících firem s mezinárodní působností, to je neobyčejný příběh Mindtrepreneura Václava Tomance.

Komunikace mezi lékařem a pacientem je opravdu zásadní a může při ní jít o zdraví, nebo i o život. Zlepšit ji má za úkol projekt Tolg online Alžběty Flashkové a Jitky Novákové.

Jak postavit a úspěšně provozovat Pevnost Poznání prozradil její ředitel Matěj Dostálek.

Vladmír Kovář

Jan Tobolík

Netradiční pohled na tradiční Olomoucké tvarůžky přinesl ve svém příspěvku Vladimír Kovář ze společnosti A.W. spol. s r.o., která patří k nejstarším výrobcům této legendární hanácké pochoutky.

Svůj futuristický hudební nástroj MyCello, se kterým dobývá svět, přišel představit přerovský podnikatel Jan Tobolík z firmy Sensio.

Součástí UP Bussiness campu je soutěž Souboj startupů, kterou pořádá olomoucký Startup Klub. Soutěže se zúčastnilo 7 projektů z celé republiky a zvítězil projekt DRON-PORT olomouckého inovátora Ondřeje Vaňka.

Šanci nastartovat své podnikání dostávají každoročně mladí lidé na UP Business Campu, který pořádá Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci. Desátý ročník akce proběhl ve znamení tématu „Turbulentní doba – příležitost, nebo riziko?“ a uskutečnil se v sobotu 5. listopadu 2022 v Pevnosti poznání Univerzity Palackého. Více informací o akci najdete na stránkách upbusinesscamp.cz.