Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 6.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Buchta: Bohužel jsme hráli na krásu

Sport

14.11.2019

Autor: Petr Pelíšek

Brankář Miloš Buchta (1980) se po třináctém kole vrátil zpět do základní sestavy SK Sigma Olomouc. Ale ani on týmu nepomohl přerušit sérii bez výhry, ani on nepomohl k udržení čistého konta. Ze tří zápasů, ve kterých zatím v této sezoně chytal, Sigma dvakrát remizovala a jednou prohrála. Naposledy ve Zlíně před reprezentační přestávkou 0:1, když inkasovala tři minuty před koncem. A ztratila zápas, ve kterém domácí celek prakticky celé střetnutí nějak výrazně neohrozil olomouckou bránu.

Zlín vlastně neměl celý zápas nějakou větší šanci. Vystřelil na bránu dvakrát až v závěru, první rána byla tyčka, druhá gól. Byl to pro Sigmu, jak se říká, zápas blbec?
Je to tak, bohužel hráli jsme na krásu. Byli jsme převážnou část zápasu lepší, ale neodvážíme si ani bod. Raději bych vyměnil trochu horší hru za bodový zisk. Mačkali jsme je místy jako citron, ale nevytěžili jsme z toho gólovou střelu. Jen asi dvě musel Rakovan vytáhnou. Jinak se nám tam těžko dostávalo. S finální fází bojujeme. Na druhou stranu v obraně jsme to zvládli suprově. Bohužel asi tam může stát Buffon, gólman se při takových střelách jen kouká ... to mě štve. Že nejsem schopen vychytat nulu a klukům pomoci, abychom měli nějaké body.

Takže se to nedalo chytit?
Soupeř měl dvě střely na bránu. Jednu jsem se štěstím vytáhl na tyč, tu druhou bohužel. Vyletělo to zpoza množství těl, jen jsem skončil, trefil to dobře. Pro mě to bylo nechytatelné.

Ovšem zásadní chyba byla, že měl zakončující hráč tolik času a prostoru připravit si míč ke střele a dobře zamířit.
Domácí měli asi jen tři čtyři standardky za celý zápas. Nevím, asi tam byla ztráta koncentrace. Měl skutečně moc prostoru a dobře to obstřelil. My jsme při takových situacích místy jen trefovali hráče, soupeř si tu cestu do brány najde. My jsme ale hráli poslední tři zápasy dobře, snad nám repre pauza pomůže.

Nastoupili jste jen se třemi obránci, v základní sestavě hrál mladý stoper David Zima poprvé v kariéře prvoligový zápas. V tom ale žádný problém nebyl.
Ne, nebyl. Zimič to zvládl perfektně, ale nemáme body. Fyzicky soupeře přehráváme, ale chybí nám góly.

Sigma čeká na výhru už sedm zápasů, to je hodně moc dlouho, už přes dva měsíce. A už začíná být pomalu v ohrožení i postavení v první desítce tabulky.
Ta série už je dlouhá. Zápasů už jsme poztráceli hodně. Paradoxně si ale myslím, že když jsme hráli hůř, měli jsme z toho body. Teď poslední kola hrajeme celkem pěkný fotbal, jsme na tom lépe i fyzicky, kluci už si zvykají na ten styl. Rotujeme, dáváme si balony, soupeř s tím má problémy.

Věříte, že se to ještě do konce podzimní části ligy podaří zlomit?
Po pauze nás čekají dva těžké domácí zápasy. Ale na druhou stranu, proč bychom nemohli být první, kdo Slavii v této sezoně v lize porazí? Musíme věřit až do konce.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Strašidelný dům

Katalog firem » Zábava, volný čas

Nachystali jsme pro vás Strašidelný dům v novém tématu! Náš Strašidelný Dům se změnil na děsivou TEMNOU MAGII. Vezměte svoji rodinu, přátelé nebo spolupracovníky a přijďte se k nám pob...