Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 12.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Breite: Ještě se hrají o strašně moc bodů

Sport

5.4.2021

Autor: Petr Pelíšek

Potvrdit výhru z Karviné chtěli doma proti Pardubicím fotbalisté SK Sigma Olomouc. To se nepovedlo, s ligovým nováčkem prohráli a anglický týden nezačali ideálně. „Nemůžeme se na to ohlížet, musíme se soustředit na to, abychom zápas zvládli, abychom odčinili sobotní duel s Pardubicemi. A to je nejdůležitější. Nic jiného nám asi nezbývá,“ řekl záložník SK Sigma Radim Breite.

Sigma nepotvrdila doma výhru z Karviné. Co bylo proti Pardubicím špatně?
Asi jsme věděli, jaký to bude zápas, věděli jsme, jaký bude mít průběh. Myslím si, že takových zápasů je hodně. Bohužel se to jen potvrdilo. My jsme se s tím nedokázali vyrovnat, nenašli jsme způsob, jak Pardubice překvapit, hlavně v první půli. Dostat balony do stran a pak do centrů, nebo nějak jinak. Nenašli jsme na soupeře recept a ve finále to dopadlo tak, jak to dopadlo.

Pardubice možná působili trošku svěžejším dojmem, byly lepší v pohybu. Bylo to znát i na hřišti?
Svěžejším… To jsou takový slova. Vždycky, když někdo vyhraje, tak se říká, že byl svěžejší. U nás se to mohlo přehoupnout na naší stranu, hlavně ve druhé půli, když jsme šli dvakrát skoro sami na bránu. Ale nedali jsme to. Kdybychom vyřešili ty dvě situace, tak jsme se mohli radovat. Nemyslím si, že v tomto zápase byl jeden nebo druhý mančaft o hodně nebo o málo lepší.

Trenér se zlobil, že prvních šedesát minut tým prospal.
Některé vypadané balony získával soupeř, to tak prostě je. Ale byly tam dva tři momenty, ze kterých jsme mohli rozhodnout. To se nepovedlo a pak jsme v závěru udělali chybu.

Chyba, to byl moment, kdy jste poslal brankáři Mandousovi malou domů.
Valíme dozadu, získáme to. A ve finále to dám Mandymu, a dal jsem mu to pomalé. Trefil hráče. Ale není to od něj alibistické, jde mi na pomoc, chce pomoci spoluhráči. To, že trefí hráče a odrazí se to k soupeři, to je vyústění toho zápasu. Mohlo se to přehoupnout k nám, ale přehouplo se to k nim.

Sigmu čeká náročný program. V úterý dohrávka se Slováckem, pak do Příbrami. Kromě ligy jste ještě v domácím poháru.
Ještě je před námi deset zápasů. Výhra v Karviné nám mohla hodně pomoci, ale potřebovali jsme zvládnout utkání s Pardubicemi. To se bohužel nepodařilo. Ale nikdy nevíte, je deset kol do konce, to je strašně moc bodů.

V úterý budou chybět David Houska a Lukáš Greššák, jste tam vlastně už jediný defenzivní hráč ve středu pole. Bude to nějaký problém?
Samozřejmě to není ideální. Ale zase jsme ve fázi sezony, kdy se to děje. Jsou karty, to, že má Grešo zranění, to asi neovlivníme. Nemůžeme se na to ohlížet, musíme se soustředit na to, abychom zápas zvládli, abychom odčinili sobotní duel s Pardubicemi. A to je nejdůležitější. Nic jiného nám asi nezbývá.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip