Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 11.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Brankář Vilém Fendrich posílil Sigmu Olomouc

Sport

16.8.2022

Autor: Petr Pelíšek

Novým hráčem SK Sigma Olomouc se stal brankář Vilém Fendrich. Zkušený gólman, který v loňské sezoně působil v Hradci Králové, podepsal se Sigmou smlouvu do konce června 2023. Na Andrově stadionu totiž museli řešit brankářský problém, po neděli je na marodce Matúš Macík, už od července také Tadeáš Stoppen.

V nedělním utkání na Spartě Praha si brankář Matúš Macík přivodil svalové zranění, kvůli kterému bude týmu scházet několik týdnů. Připojil se tak k dlouhodobě zraněnému Tadeáši Stoppenovi. Klub tak musel rychle hledat náhradu.

„Museli jsme urychleně reagovat. Máme týmy v první a druhé lize. Proto není možné mít jen dva gólmany na dvě profesionální soutěže. Vyřešili jsme to příchodem Viléma Fendricha, který se k nám připojil do června 2023,“ řekl sportovní manažer SK Sigma Ladislav Minář.

„Byla to vyloženě rychlá akce. Včera po tréninku v Jablonci mi volal trenér Saňák, po něm trenér gólmanů Lovásik, a nakonec i pan Minář. Upeklo se to hodně rychle. Ze strany Sigmy byla jednoduchá otázka, a sice jestli mám zájem sem jít. Samozřejmě jsem okamžitě odpověděl, že zájem mám. Nechtěl jsem čekat, jak dopadne situace v Jablonci. Nabídku Sigmy jsem rychle zvážil a přijal. Nebylo moc nad čím váhat,“ řekl Vilém Fendrich.

Fendrich naposledy působil v Hradci Králové, kde odchytal 24 zápasů, v nichž udržel 6x čisté konto. Kromě Hradce působil v nejvyšší soutěži rovněž v dresu Opavy. Celkem si v první lize připsal doposud 85 startů.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941