Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 7.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Brankář Mandous je v nominaci na EURO

Sport

26.5.2021

Autor: Petr Pelíšek

Po pětadvaceti letech bude mít SK Sigma Olomouc opět hráče na evropském šampionátu. A stejně jako v roce 1996, kde byli Martin Kotůlek, Karel Rada a Milan Kerbr, se letos bude hrát na Britských ostrovech. Nyní je v nominaci národního týmu brankář Aleš Mandous.

„Zatím mi to asi ještě nedochází. Nominaci ale samozřejmě beru jako velký úspěch jak pro mě, tak pro celý klub. Jsem moc šťastný. Doufám, že uděláme dobrý výsledek,“ řekl pro klubový web Aleš Mandous. „EURO je velký turnaj a to, že vůbec mohu být mezi takovými hráči, mě hodně nabíjí. Jako prvním jsem to řekl přítelkyni a rodičům,“ podotkl Mandous.

V nominaci jsou navíc tři odchovanci SK Sigma, jsou to obránci David Zima a Tomáš Kalas, také záložník Petr Ševčík.

„Poskládali jsme tým podle našeho nejlepšího svědomí. Bohužel, soupiska není nafukovací a na turnaj nemůžou všichni. V tom je práce trenéra nevděčná. Ale za tímto týmem si stojíme a těmto hráčům věříme. Jsem přesvědčený, že jsme dali dohromady zajímavé mužstvo, které může na EURO dojít co nejdál,“ řekl trenér Jaroslav Šilhavý pro web fotbalové asociace.

Do nominace zasáhla rozsáhlá marodka. Ze zdravotních důvodů nemohli být na šampionát nominováni brankář Ondřej Kolář, obránci David Hovorka, Filip Novák, Václav Jemelka a Tomáš Petrášek a záložníci Lukáš Provod, Václav Černý a Jan Kopic. „Někteří z nich by v nominaci určitě byli. Ale bohužel i takové starosti fotbal přináší. Přeju všem těm hráčům hlavně to, aby se co nejdřív uzdravili. Vezměte si třeba Lukáše Provoda. Prožíval životní sezonu, měl formu a my jsme s ním počítali do základní sestavy. Je to pro něj sportovní tragédie a pro nás citelné oslabení,“ dodal Šilhavý.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941