Reklama

Středa 1. května 2024, dnes je Svátek práce, venku je 16.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Bounty Rock Cafe v novém: Prostor, který vám vyrazí dech. Pod portrétem Lennona či Planta se scházejí máničky, hipsteři i úředníci

Zprávy z regionu

26.4.2022

Autor: red

Obří čtyřmetrové kytary Gibson jsou již několik týdnů nepřehlédnutelnou dominantou olomoucké třídy Kosmonautů. Hudební artefakty drží stráž u vchodu do nejmodernějšího rockového klubu nejen v Olomouci. Bounty Rock Cafe během pár měsíců radikálně změnil podobu a svým pojetím a designem se vyšvihl mezi tuzemskou klubovou elitu. Přes den plzeňská restaurace s vyhlášenou kuchyní, večer moderní koncertní sál až pro 500 lidí.

Foto: Bounty Rock Cafe

Majitel Dušan Neumann uvažoval o změně již několik let. "Bývalý klub měl kapacitu něco přes sto lidí a větší koncerty jsme museli pořádat jinde. Během obědů si hosté často neměli kam sednout," shrnuje hlavní důvody, proč zvolil radikální řez. Napřed zvažoval nabídky, že by klub přestěhoval do jiných prostor, nakonec se ale rozhodl rozšířit a úplně změnit původní prostor.

Na konceptu, za který se nemusí stydět žádné město v Česku ani na světě, spolupracoval s architektem Danielem Casou, který má za sebou tvorbu designu pro kasina, kluby, turné rockových kapel nebo televizní pořady. Neumann se zase inspiroval návštěvami klubů doma i v zahraničí, zejména světovou sítí Hard Rock Cafe.

Výsledkem je nevšední prostor z cihel, kovu a dřeva, stoly ve tvaru kytar, s přiznaným betonovým stropem, malovanou podlahou s logy nejznámějších rockových svatostánků světa (Paradiso Amsterdam, Bataclan Paříž, Stone Pony New Jersey a další), stěny zdobí podsvícené obří obrazy rockových legend (John Lennon, Robert Plant, Steven Tyler aj.) vytvořené dvorním grafikem Bounty Janem Puškášem. Prostor se dá jednoduše předělit akustickou stěnou na dva plnohodnotné sály. Nálada v klubu se může měnit nejen stylem muziky, která právě hraje, ale i barvami osvětlení. "Cílem je, aby na každého hosta dýchla rocková atmosféra a aby se tady zároveň cítil uvolněně a dobře," vysvětluje majitel.

Foto: archiv Bounty Rock Cafe

K tomu by měla přispět i moderní kuchyně pod vedením Jiřího Podivína, který sbíral zkušenosti třeba v Lobsteru, Nutrend Worldu nebo v Moravské restauraci. Základem je česká kuchyně s výlety do celého světa. Signature food tvoří výborný Bounty burger, vyhlášený tatarák a vepřové koleno podávané se všemi doplňky na pekáči. Nyní se vaří po celý den včetně sobot a nedělí. Nepřehlédnutelnému baru, který je pulsujícím srdcem klubu, vévodí systém pivních tanků. Pro letní provoz jsou tanky spojeny podzemním pivovodem se zahrádkou pro sto lidí.

A jaký je programový koncept? "Stále držíme linku zejména rocku a blues. Střídají se lokální a české kapely se světovými hvězdami. Navazujeme na slavnou minulost kdy tady hrála taková esa jako například Don Airey (Deep Purple), Eric Martin (Mr. Big) nebo kapela Franka Zappy. Letos se v Bounty objeví světové ikony jako Martin Barre z Jethro Tull, Steve Hackett z Genesis, Ian Paice z Deep Purple, kapely The Bluesbones z Belgie, švédští Sienna Root, Rowan Robertson z kapely DIO, Marco Mendoza z Whitesnake, španělé Edgar Blues Trio, Vinnie Moore z kapely UFO, americký bluesman Jamiah Rogers, Michal Prokop Trio, slavní Hundred Seventy Split a mnoho dalšího," dodává závěrem Dušan Neumann.