Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 18.8 °C

Blíží se charitativní sbírka Zasukované tkaničky. Trendu vozíčkářů ke třicátinám popřeje na koncertě zpěvák Voxel

Zprávy z regionu

15.5.2024

Autor: red

Spolek Trend vozíčkářů Olomouc je jednou z největších organizací poskytujících sociální služby v Olomouckém kraji. V letošním roce slaví významné třicáté jubileum od svého založení. Ve středu 22. května proběhne již 22. ročník sbírky Zasukované tkaničky, která spolku slouží k dofinancování služeb pro spoluobčany s těžkým zdravotním postižením. Chybět nebude ani tradiční benefiční koncert.

Sbírka bude probíhat 22. května po celý den, na koncert Voxela a dalších se můžete těšit od 18 hodin v Červeném kostele

V roce 1994 založili Spolek Trend vozíčkářů Olomouc přímo lidé s těžkým tělesným handicapem. Jejich cílem bylo po vzoru "independent living" ze západních zemí zajistit potenciálním klientům nezávislý a důstojný život v jejich přirozeném prostředí a předcházení jejich umístění do ústavní péče. Od té doby poskytuje Trend vozíčkářů Olomouc komplexní služby jako službu osobní asistence, sociální rehabilitace, odbornou poradnu s půjčovnou kompenzačních pomůcek a zaměstnává osoby s těžkým zdravotním postižením.

V rámci pomoci osobám s těžkým tělesným handicapem pořádá Trend vozíčkářů každoročně celostátní sbírku Zasukované tkaničky. "Letos se ve středu 22. května uskuteční již 22. ročník této známé sbírky a veřejnost nepřijde ani o benefiční koncert. Ten nově najde své útočiště v Červeném kostele a na podporu Spolku Trend vozíčkářů od 18 hodin vystoupí nevidomý zpěvák Radek Žalud, kterému se přezdívá "český Bocelli". Úplnou novinkou bude vystoupení stand-up komika Tonyho a jako zlatý hřeb večera se představí hvězdný zpěvák Václav Lebeda alias Voxel, který je již letitým podporovatelem Spolku," láká na program PR manager a fundraiser Spolku Milan Papežík. Vstupné na koncert je dobrovolné a je na něj nutné si rezervovat místo zde →

"Každou naši akci v letošním roce bereme jako pomyslnou oslavu třicátin Spolku Trend vozíčkářů. Naše oslavy započaly pořízením nového automobilu pro službu osobní asistence, který jsme mohli pořídit díky dotaci z Ministerstva pro místní rozvoj. V letošním roce se Trendu vozíčkářů dostává od veřejnosti a firem neskutečné podpory a věříme, že se i přes nepříznivou situaci v této době do sbírky Zasukované tkaničky zapojí široká veřejnost. Právě podpora veřejnosti je pro nás velkou odměnou za úctyhodnou práci, kterou odvádí všichni naši pracovníci," dodává Papežík.

"Vybrané finanční prostředky slouží k dofinancování poskytovaných sociálních služeb a nákup kompenzačních pomůcek. Do budoucna bude samozřejmě potřeba nemalých finančních výdajů, neboť našim dlouhodobým cílem je rozšíření spektra nabízených sociálních služeb. S tím je spojeno nezbytné přestěhování Spolku do modernějších a hlavně větších prostor," říká ředitel Spolku Tomáš Zrnka. Mimo sbírky Zasukované tkaničky se v červnu můžeme těšit na dvanáctý ročník Olomoucké štafety na vozíku, která proběhne v Rudolfově aleji na Výstavišti Flora.