Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 9.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Bezpečnost na školních hřištích zajišťují kamery

Zprávy z regionu

11.12.2019

Autor: red

V rámci podpory volnočasových aktivit dětí, mládeže i dospělých jsou pravidelně investovány částky do oprav nebo vybavení hřišť. Ta jsou v době po vyučování, o víkendech, svátcích a prázdninách otevřena návštěvníkům z řad veřejnosti, kteří mají možnost bezplatně strávit volný čas pohybovými aktivitami s možností zapůjčení sportovních potřeb. A na jejich bezpečí dbají nainstalované kamery.

Ilustrační foto

Foto: www.olomouc.eu

Kromě vytváření podmínek pro sportování je snahou města zajistit bezpečnost návštěvníků hřišť nejen přítomností správců, ale i instalací kamerového systému napojeného na Městskou policii Olomouc.

"Otázku bezpečnosti jsme řešili opakovaně s řediteli škol a před dvěma lety jsme začali naplňovat jejich podněty umísťováním kamer na vhodných místech na hřištích, aby mohly být zachyceny nežádoucí projevy některých návštěvníků, a taky aby se zabránilo ničení vybavení hřišť a byla zajištěna bezpečnost osob, které chtějí na hřišti sportovat s kamarády. Využili jsme možnost získání dotace z programu Prevence kriminality a v letošním roce byl projekt podpořen i dotací z ministerstva vnitra," uvedla vedoucí odboru školství Hana Fantová.

Pro veřejnost je přístupno každoročně na území města v období od dubna do října celkem třináct hřišť. V loňském roce bylo uvedeno do provozu sedm kamer na čtyřech hřištích, v letošním roce to bylo dalších osm kamer rovněž na čtyřech hřištích.

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip