Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 19.5 °C

Beerfest Street předznamená pivní festival, na Dolním náměstí bude živo

BEERFEST

21.5.2024

Jan Procházka

Olomoucký pivní festival je zpět a vrací se i s novinkou. Od středy 22. května až do soboty nabídne zdarma i program na Dolním náměstí. Vystoupí v něm finalisté jarní soutěže kapel, ale také skupiny jako Stracené ráj, Goofy Cow či Moonpark. Na náměstí bude i stan, v němž svou produkci nabídne několik minipivovarů. Samotný Beerfest na Korunní pevnůstce pak začíná v pátek 24. května.

Program celého festivalu, fotografie a další informace najdete v našem speciálu
olomouc.cz/beerfest

Zahrajte si na Beerfestu. Tak zněla výzva, do níž se přihlásilo čtyřiadvacet interpretů. Lidé pak měli možnost hlasovat na sociálních sítích, koho pošlou na festivalové pódium. Zatímco absolutní vítěz - Kapela Ptáci - vystoupí v sobotu na Korunní pevnůstce, šestice finalistů bude hrát právě na scéně Beerfest Street na Dolním náměstí. “Ve středu 22. května začne program koncertem Ondřeje Crháka, postupně v něm během dalších tří dnů vystoupí třeba kapely Bezsoucitu či Dobr._man,” říká hlavní pořadatel Pavel Spálený. Hrát se bude odpoledne a večer a kromě finalistů soutěže vystoupí například Moonpark, Goofy Cow, Stracené ráj či revivaly Robbie Williamse a Status Quo. 

Na náměstí bude i stan minipivovarů, v němž můžete doslova “ochutnat” blížící se Beerfest. “Svou produkci tam představí pivovary Maxmilian, Mazák, Náměšťský pivovar a Velkorakovský pivovar,” slibuje Pavel Spálený. Pípy se ve středu roztočí ve dvě hodiny, další dny budou v provozu od deseti do deseti.

Letošní první ročník akce by se měl stát do budoucna tradicí, pořadatelé příští rok plánují i další scény na nových netradičních místech ve městě.