Reklama

Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav, venku je 23.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Basketbalový BK REDSTONE bilancoval sezonu

Sport

5.4.2022

Autor: Petr Pelíšek

Basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko skončili, jako nováček soutěže, na jedenáctém místě Kooperativa NBL. Premiérová sezona pro ně byla náročná, ale povedlo se jim uhájit účast mezi elitou. A již v předstihu můžou začít spřádat plány na nový soutěžní ročník.

Cesta za záchranou nebyla pro Hanáky lehká. Museli během ní obměnit kádr a také vyměnit trenéra. „Máte nějaký badžet a podle toho se musíte chovat. Máte jinou představu a tu musíte upozadit, musíte z něčeho vycházet. Shodli jsme se, že to chceme dělat jinak, než jinde, být seriózní, splnit to, co slíbíme. Být taková rodinná firma. To bylo prvotní krédo. Složit tým, na který máme. A to je cesta i do budoucna. Nechceme něco slíbit a pak nedodržovat závazky. Uvidíme, kolik se podaří sehnat peněz před novou sezonou a podle toho se bude vše vyvíjet,“ řekl Michal Pekárek, sportovní manažer BK REDSTONE. „Je to obraz toho, co si můžeme dovolit. Trenér neměl lehký úkol. Byli jsme v těžké situaci, dlouho se to nedařilo. Proto jsme museli posílit, abychom se zachránili. Nikdo nechtěl jít do baráže. Trenér Čurovič splnil to, proč jsme ho angažovali. Děkujeme mu za práci, kterou odvedl. Neměl to jednoduché,“ podotkl.

Hanákům trošku chybělo více zkušeností. Přece jen mančaft skládali na poslední chvíli. A to se potom trošku projevilo. „Prohráli jsme několik zápasů o bod. Ale to byly chvíle, kdy nám chyběl zkušený hráč a nebyl tam takový ten pravý lídr, který se, jak se říká, neposere. Měli jsme kapitána Feštra, ale pořád k němu ještě jeden takový hráč chyběl. My jsme neprohrávali v celé sezoně prakticky o moc, družstvo nebylo až tak špatné, ale nedostatek zkušenosti se projevil v koncovkách zápasů,“ uvedl Pekárek.

A jaký by rádi měli v Olomoucku kádru pro novou sezonu? „Jakmile budeme mít badžet, tak budeme vědět, co můžeme. Je začátek dubna a můžeme začít pracovat. Od toho se to bude odvíjet. Řešit partnery, jádro kádru, které by mělo zůstat, je. Ale konkrétní jména zatím říkat nebudu. Ovšem budeme se snažit, abychom byli v příští sezoně lepší. Mužstvo nechceme rozbít, je to otázka trenéra sice, ale skládat úplně nový mančaft není ideální,“ řekl Pekárek.

Miljan Čurovič přišel na hanáckou lavičku v průběhu sezonu. A podařilo se mu tým zvednout. „Nebylo to lehké. Přišla šňůra zápasů, kdy jsme neustáli tlak, který se vyvinul. Jsem rád, že jsme zůstali všichni na stejné vlně, bojovali, dočkali se chvil, kdy jsme se zlepšili. Vyhráli jsme pět zápasů v řadě, dostali jsme se do formy a ukázali, že umíme hrát basketbal. Fanouškovská základna nám dodala dost energie, abychom to zvládli. A uhráli to, že jsme se pohodlně vyhnuli baráži. Jsem rád, že jsme dokázali odehrát spoustu kvalitních zápasů,“ řekl Čurovič. V Olomouci je spokojený. „Město je fantasticky, už poznám, jaké to je v česko-slovensku. Klub je dobrý na práci. Jen bych jako trenér potřeboval ještě víc prostoru. Ale líbí se mi tady. Kluci jsou povahově dobří. Jsem rád, že jsme tomu všichni věřili a ustáli tlak, který byl obrovský. Tlak o titul a o záchranu se dá srovnat, ale jsem rád, že jsem častěji bojoval o titul, o titul se hraje jednodušeji,“ uvedl Čurovič.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Restaurace a cukrárna U Bláhů

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Restaurace se nachází v centru obce Dolany u kruhového objezdu. Nabízíme točené kvasnicové pivo Paulauner. Každý víkend pořádáme různé akce i v cukrárně, pečeme domácí máslové zákusky.