Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

BK REDSTONE ztratil utkání s Vídní až v koncovce

Sport

30.11.2022

Na domácí premiérové vítězství v Alpe Adria Cupu basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko nedosáhli, úřadujícího rakouského šampiona GGMC Vídeň ale pořádně potrápili. Prohráli až v koncovce 81:90, přestože místy měli ve třetí části střetnutí na své straně několikrát dvouciferný náskok.

Domácí nezačali vůbec dobře a už po třech minutách prohrávali 2:11, když v obraně nedokázali zastavit fyzicky výborně disponovaného soupeře. V úvodu kraloval především Radoš. Po čtyřech minutách se dostal na dvouciferné čísla při střelbě a jeho zásluhou Vídeň vedla 17:2. Pak se domácí neuvěřitelně zvedli. V obraně svého soupeře několikrát připravili o míč, v útoku si dokázali pomoci přihrávkou a snadným zakončením a snížili na 22:23 po první čtvrtině.

Na kvalitní výkon z koncovky úvodní části hráči BK REDSTONE dokázali navázat a v 15. minutě odskočili svému soupeři na 41:30. Ofenzivu v důležitých okamžicích táhl kapitán Feštr a jeho tři trojky v průběhu několika minut. Vídeň se sice snažila domácí celek zastavit, do poločasu si ovšem basketbalisté Olomoucka vedení vzít nedali a pauzu trávili za příznivého stavu 49:41.

Po návratu na palubovku zapsali prvních pět hodů hosté z Vídně, tým Olomoucka ovšem kolaps z úvodu střetnutí nedopustil a rychle našel potřebný recept. Ve 26. minutě po koši Motena vedl 59:49, dvě minuty před koncem čtvrtiny ovšem rakouský celek snížil na 57:62, když proměnit dvě rychlé trojky v řadě. Další propad domácí zastavili a po třiceti minutách vedli 72:64, když těžkou trojku s klaksonem trefil Halada.

V rozhodující pasáži se už více dařilo hostujícímu týmu, který do závěrečné série vstoupil sérií deseti bodů v řadě. Ve 38. Minutě sice ještě Halada trojkou vyrovnal na 81:81, samotný závěr už však ovládl rakouský mistr, který si výhrou zajistil postup do další fáze soutěže.

„Byl to z naší strany dobrý výkon až na krátké výpadky. Ten rozhodující přišel na začátku poslední desetiminutovky, kdy jsme přestali na chvíli myslet na obranu. Nevyšel nám ani začátek, kdy byli hráči nervózní. Jinak jsme ovšem Vídeň potrápili, což není špatné, protože jde o hodně zkušený tým, který má kvalitní hráče. Třeba Muratiho. Ten je držel nahoře prakticky celý druhý poločas a obstaral rozhodující střely. Nikdo neprohrává rád, ale beru to pozitivně. Když odstraníme krátké výpadky, budou výkony stále lepší,“ řekl Tihomir Bujan, trenér BK REDSTONE Olomoucko. (red)

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941