Reklama

Středa 1. května 2024, dnes je Svátek práce, venku je 18.1 °C

BK REDSTONE tři čtvrtiny děsil největšího favorita na titul

Sport

18.4.2024

Autor: Petr Pelíšek

Úžasných třicet minut odehráli v prvním čtvrtfinále na nymburské palubovce basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko. Vysoce favorizovaný soupeř vyhrál 103:81, hosté ale ještě po třetí čtvrtině drželi nerozhodný výsledek a padli až v koncovce, kterou dohrávali pouze v sedmi.

Velkého favorita se hosté nezalekli, a i když zpočátku prohrávali, drželi se soupeřem krok a ve 4. minutě vedli 10:8 po technickém koši. Od tohoto okamžiku se oba týmy ve vedení několikrát vystřídaly a hráči Olomoucka i v menší rotaci konkurovali mnohonásobným českým šampionům.  První čtvrtinu dokonce vyhráli 24:20, když devět bodů Hanáků stačil už v první čtvrtině zaznamenat Adamu.

Ve druhé části basketbalisté BK REDSTONE odskočili Nymburku až na rozdíl pěti bodů. Na 33:28 upravil přesnou trojkou Žák. Domácí vyrovnali až na konci patnácté minuty Bohačíkem. Hodně důležitý okamžik přišel o chvíli později, když se po třetí osobní chybě dostal do problémů s fauly Vogt a musel střídat. I bez nejvyššího hráče na palubovce v poločase Olomoucko senzačně vedlo 44:42.

Hned po pauze hráči z Polabí skóre otočili, hosté ovšem okamžitě reagovali. Přesto stále obtížněji odolávali agresivní hře protivníka, který točil na palubovce jedenáct hráčů a měl více fyzických sil. I tak ve 25. minutě zařídil Olomoucku vedení 57:56 McBrayer. Stejný hráč ale vzápětí dostal druhou technickou chybu a zápas pro něj skončil. Ani to hostující bojovníky nesložilo a před poslední čtvrtinou za stavu 71:71 drželi naději na senzační vítězství.

Až na začátku závěrečného dějství se favorit prosadil. Sérií 14:1 se odpoutal na 85:72 a hostující kouč Hipsher se pokusil nápor zastavit oddechovým časem. Rozjetý Nymburk z tempa nevypadnul, navíc dostal další dárek, když se ve 36. minutě vyfauloval Vogt. Pak už bylo o vítězi rozhodnuto.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

AUTO PNEU TICHÝ

Katalog firem » Auto - moto » Autoservisy, opravny

Pneuslužby pro osobní, dodávková, offroad vozidla, prodej pneu Barum, Continental, Pirelli, Michelin, Bridgestone, Firestone aj. vč. AL disků. 3D geometrie, testovací linka podvozků - brzdy, tlumi...