Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 4.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

BK REDSTONE s Ilirií padl až v prodloužení

Sport

23.11.2022

Hodně dramatický zápas odehráli basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko se slovinskou Ilirií ve třetím kole Alpe Adria Cupu. Po dobrém výkonu dostali duel na půdě soupeře do prodloužení. Po nastavení prohráli 81:90, když v posledních minutách selhali při střelbě.

Začátek utkání byl oboustranně hodně ofenzivní a už po necelých třech minutách měli oba soupeři na svém kontě sedm bodů. Pak se ještě jednou prosadili hosté, následovala ale série sedmi bodů, která Ilirii zajistila náskok pěti bodů. Olomoucko dokázalo rychle zareagovat a další narůstání manka nepřipustilo a drželo zajímavý průběžný výsledek 16:20. Hosty hned po pauze povzbudil střelou z dálky Williams a v polovině 15. minuty Hanáci po trojce Klepače prohrávali pouze 26:27. O dvě minuty později dokonce Moten z trestných hodů vyrovnal na 29:29 a začínalo se od začátku. Poločas skončil těsně 36:37.

Na začátku třetí čtvrtiny hosté nevyužili tři možnosti otočit skóre, ve 24. Minutě se to už ale povedlo a po čtyřech bodech Williamse v řadě vedli 44:41, když potrestali chybu soupeře v rozehrávce. Tentokrát s okamžitou odpovědí přispěchali domácí a zajistili si náskok tří bodů. Přestože hráči BK REDSTONE ještě jednou skóre otočili, prohrávali před závěrečnou periodou 56:57. V poslední čtvrtině se střelcům dlouho nedařilo, přesto hosté po pěti bodech Klepače vedli 63:61 a v jednom okamžiku vedli i o čtyři body. Tým z Lublaně se dokázal dotáhnout a po vyrovnané koncovce se šlo do prodloužení. V nastavení se sice jako první trefil Moten, poté se už ale prosazovali hlavně domácí.

„Byli jsme blízko k úspěchu, je to velká škoda. Měli jsme dobrou šanci vyhrát, neproměnili jsme ale některé příležitosti v důležitých okamžicích. Soupeř ale byl kvalitní a v prodloužení to ukázal, když trefil dvě trojky a zajistil si tím rozhodující náskok,“ řekl Tihomir Bujan, trenér BK REDSTONE Olomoucko. (red)

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941