Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 14.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

BK REDSTONE je po výhře v Hradci kousek od záchrany

Sport

22.3.2023

Autor: Petr Pelíšek

Zřejmě nejdůležitější zápas sezony basketbalisté BK REDSTONE zvládli. Na půdě Královských sokolů z Hradce Králové vítězili v osmém kole nadstavby 83:73 a před posledními čtyřmi zápasy sezony odskočili soupeři v boji o jedenácté místo znamenající záchranu na rozdíl dvou vítězství.

Oběma soupeřům šlo o hodně a nastoupili v kompletních sestavách. První minuty ovládl Friday, s jehož pomocí se Olomoucko dostalo místy do čtyřbodového vedení. V polovině čtvrtiny vak bylo vyrovnáno na 10:10, když domácím pomohl šesti body po střelbě z trojkové vzdálenosti Goga. Na konci 9. minuty se Sokoli dokonce dostali do těsného vedení 18:17, které stanovil závěrečných nájezdem hostující Pipkins.

Hanákům rychle vrátil vedení Friday, který tak měl už na začátku druhé části na svém kontě jedenáct bodů. Na druhé straně přispěchal přesnými pokusy z dálky hradecký Peterka, přesto v 16. minutě vedl BK REDSTONE 33:27, k čemuž přispěl po vstupu na palubovku pěti body Halada. Stačila ale chvilka nepozornosti a sokoli opět skóre otočili. Pak byli zase na řadě hosté, kteří odpověděli pěti body a především proto vedli v poločase 40:37.

Jako první po změně stran bodovali Kněževič s Feštrem a po dvou minutách už Vučicevič zvyšoval na 47:39 pro Olomoucko. Jenže i ve třetí čtvrtině se výkon obou soupeřů přeléval ze strany na stranu a proto domácí svůj deficit opět dotáhl a v jednom okamžiku dokonce vedli. Až v závěru se ke slovu zase dostali hosté, kteří vstupovali do poslední části utkání za příznivého stavu 60:58.

Také do poslední periody vstoupili lépe Hanáci a získali náskok šesti bodů a po trojce Feštra a smeči Kněževiče odskočili na 71:64 v polovině 36. minuty. Na rozdíl deseti bodů se pak od svého protivníka odpoutali poprvé o dvě minuty později po Vučičevičově pokusu z dálky. Sokoli se v zoufalém náporu dostali na rozdíl tří bodů, úplný závěr však ovládl Pipkins, který proměnil čtyři trestné hody v řadě a vše potvrdil trojkou v posledních vteřinách duelu.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip