Reklama

Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej, venku je 13.9 °C

BK REDSTONE i podruhé trápil Nymburk

Sport

20.4.2024

Autor: Petr Pelíšek

Ve druhém čtvrtfinále Kooperativa NBL basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko ukázali charakter a dokázali v sobě objevit netušené síly, na palubovce Nymburka ale stejně nevyhráli. Zápas ztratili v poměru 61:69, přestože devět minut před koncem prohrávali jen o sedm bodů. Víc jim soupeř nedovolil, další dva zápasy se budou hrát na začátku příštího týdne v Olomouci.

Už začátek zápasu naznačil, že domácí půjdou tvrdě za druhým bodem v sérii. Po čtyřech minutách hosté prohrávali 2:10, když zahodili pět střel z pole, minuli dva trestné hody a spáchali tři ztráty. Po necelých osmi minutách už domácí po trojce Kříže vedli 17:6 a pod dvouciferný rozdíl se Hanáci dostali až poslední střelou McBrayera – 11:19.

Únava z přechozího náročného programu byla na týmu BK REDSTONE patrná především v útoku. Během úvodních patnácti minut z dvaceti střel proměnil pouze tři, prohrával 15:32, a přestože v obraně dělali hráči, co mohli, nůžky mezi soupeři se stále více rozevíraly. Přesto do poločasu stáhli své manko na 23:36, když domácí zhoršili procento úspěšnosti při zakončení.

Druhý poločas otevřel trojkou Bohačík, žádné střelecké dostihy ovšem nezahájil. Hosté ze sebe ždímali zbytky sil a překonávali se v obraně. Pochroumaným kolenem to odnesl Adamu, McBrayer měl zase už ve 24. minutě čtyři fauly. I díky tomu Olomoucko snížilo až na rozdíl devíti bodů a před poslední čtvrtinou nebylo za stavu 38:47 bez šancí na obrat.

Další dva body umazal McBrayer hned z prvního útoku závěrečného dějství, to ovšem bylo maximum sestavy, která do poslední kapky vyčerpala ze své nádrže veškerou energii. Tři minuty před koncem se navíc vyfauloval pivot Vogt a Olomoucko definitivně přišlo o naději na úspěch, i když v poslední minutě šesti body výsledek upravilo do přijatelné podoby.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941