Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 2.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

BK REDSTONE byl kousek od velkého obratu

Sport

15.3.2023

Autor: Petr Pelíšek

V průběhu prvního poločasu basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko prohrávali na palubovce pražské Slavie o dvacet bodů, dokázali se ale skvěle vrátit a vítěze určila až poslední střela zápasu. Nakonec se po vítězství 84:82 radovali domácí, kteří si tak pojistili postup do předkola play–off.

V prvních minutách zápasu hráči Olomoucka bodovali pouze po střelbě trojek, ovšem stačilo to na vedení 9:7 ve 4. minutě. Následovaly ale tři ztráty a domácí série sedmi bodů a ta Slávisty výrazně uklidnila. Na konci osmé minuty proto hosté prohrávali 13:21, a přestože se hodně snažili, do konce čtvrtiny ze svého manka umazali pouze bod – 19:26.

Prvních šest minut druhé části se hráčům Olomoucka vůbec nepovedly. Vše zahájila tříbodová akce Pavla Pumprly a po dalším velkém náporu se Pražané odpoutali dokonce na rozdíl dvaceti bodů (45:25). V posledních čtyřech minutách prvního poločasu tým se BK REDSTONE přesto vrátil do zápasu. Zlepšil důraz v obraně a přidali se také střelci. Do pauzy stáhli velký deficit na 39:48, když poslední body přidal Halada po odvážném nájezdu pod koš.

Ve výrazně zlepšené hře hosté pokračovali také na začátku třetí čtvrtiny. Ve 24. minutě se dokonce po trojce Halady přiblížili na 54:50, následovala ale opět slabší pasáž, v níž si Slavia vzala zpět dvouciferný náskok. V závěru desetiminutovky se Olomoucko opět probralo a dokázalo snížit na 58:65.

Do rozhodující fáze duelu vstoupili Hanáci s enormní snahou ještě s utkáním něco udělat. Ještě ve 36. minutě prohrávali 65:73, pak ovšem pořádně přitlačili a 48 vteřin před koncem velkého dramatu na 82:82 vyrovnával z trestných hodů Moten. Klíčovou střelu pak měl na ruce Kněževič, trefil však jen obroučku a jeho nezdar posledním pokusem utkání potrestal Radek Pumprla.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip