Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 16.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

BK REDSTONE: Špatný den obrany v Ústí nad Labem

Sport

20.11.2022

Autor: Petr Pelíšek

Na půdě ústecké Slunety se basketbalistům BK REDSTONE Olomoucko nedařilo. Hanáci prohráli 89:109, když za soupeřem zaostávali především v obraně. První utkání za ně odehrál po příchodu z Jindřichova Hradce Marek Welsch a také Lewis Lee, který je v týmu na měsíční zkoušce.

Hosté měli na začátku zápasu velké problémy v obraně. Především se nestačili vracet na vlastní polovinu po nepřesných střelách a inkasovali snadné koše. Především z tohoto důvodu prohrávali v 7. minutě dvouciferným rozdílem 10:20, a přestože v první čtvrtině nasbírali hned osm útočných doskoků, prohrávali na jejím konci 21:29.

Ve 12. minutě Olomoucko snížilo na 26:29 a zdálo se, že může skóre obrátit. Mohlo se to podařit, kdyby se střelci BK REDSTONE netrápili při střelbě z dálky. Prvních devět trojkových pokusů v utkání skončilo maximálně na obroučce, uspěl až Motten v 19. minutě, kdy korigoval na 35:47. Poločas nakonec hosté prohráli o třináct bodů – 39:52.

Po návratu z kabiny se střelci Olomoucka zlepšili, během prvních pěti minut proměnili tři trojky a snížili na 50:60. Vyrovnanou partii hráli také v následujících minutách, hráči Ústí nad Labem ale na jejich body dokázali pokaždé odpovědět a dvouciferný náskok (76:64) před začátkem poslední čtvrtiny udrželi.

O zbytek naděje na zvrat střetnutí přišel tým BK REDSTONE v rozmezí 31. a 35. minuty. Sluneta po třech trojkách v řadě navýšila svůj náskok na 93:73, tři a půl minuty před koncem pokořila hranici stovky a uštědřila hostům sedmou porážku v sezoně.

 „Nebyli jsme bez šancí, ale hlavně na začátku zápasu se nám nedařilo při střelbě. Neproměnili jsme snad šest otevřených střel a pustili soupeře do dvouciferného vedení. Ústí toho mohl nepokazilo, ukázalo, že má dobrý tým. Přesto byla šance na obrat. Klíčová byla trojka soupeře na úplném konci třetí čtvrtiny, kterou jsme neměli dopustit. V obraně jsme udělali hodně chyb, které vyplynuly z menší koncentrace. Ústí nás trestalo i z rychlého protiútoku, po kterém dalo třicet snadných bodů. Energie jsme přitom měli dostatek, což potvrzuje dvanáct získaným míčů. Stejně to nestačilo. Nadějný výkon podal Marek Welsch. Především při bránění byl pro soupeře nepříjemný. Má agresivní styl, kvůli tomu jsme jej brali. Musí se pochopitelně s týmem sehrát, má ale dobrou perspektivu,“ řekl Tihomir Bujan, trenér BK REDSTONE Olomoucko.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Obuv HULMAN

Katalog firem » Obchod

Dámské turistické boty z kvalitní nubukové kůže, skvělá obuv i do terénu a na houby.

Celá podešev je přišitá ke svršku, nehrozí rozlepení. Další pozitivum je pohodlí a polstrovaná kožená stélka.
V nabídce více barev i modelů.

Obuv Hulman
Denisova 19
772 00 Olomouc
otevřeno Po-Pá-9-18 hod.
So - 09-12 hod.
www.obuvhulman.cz
www.obuv-mustang.cz