Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 5.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Autobusový provoz v kraji bude po mimořádných opatřeních omezen

Zprávy z regionu

12.3.2020 aktualizováno 12.3.2020 13:03

Autor: Zuzana Doleželová

V souvislosti s uzavřením škol přistoupil Olomoucký kraj k dočasnému omezení některých autobusových linek. Ty od pátku 13. března přejdou do režimu jarních prázdnin. Nebudou tedy vypravovány spoje, které obvykle sváží děti do škol a rozváží je zpět. Již dříve kraj avizoval, že autobusy budou pravidelně čištěny ozonem, aby se tak zamezilo případnému šíření koronaviru.

Školáci jsou doma, a tak kraj omezí autobusovou dopravu. Ilustrační foto

Foto: Depositphotos.com

Obrázek

"Jde o dočasné opatření. Jakmile mimořádná situace v souvislosti s koronavirem skončí, vše se vrátí do normálního režimu," uvedl náměstek hejtmana Jan Zahradníček. Omezení se dotknou pouze autobusových linek, jejichž objednavatelem je Olomoucký kraj. Hejtmanství tak chce zamezit plýtvání finančními prostředky na provoz spojů, které by jezdily prázdné. Změny se dotknou i vlakové dopravy, jejich rozsah a termín zahájení v současné době kraj vyjednává s dopravcem.

"Informace o aktuálních jízdních řádech najdou cestující na webu CESTUJOK.CZ nebo IDSOK.CZ, případně si mohou zavolat na infolinku 588 88 77 88," dodala Kateřina Suchánková, ředitelka KIDSOK.

Již v pondělí přišla zpráva, že Olomoucký kraj vyjednal s autobusovými dopravci, kteří v regionu zajišťují veřejnou dopravu, aby u všech vozů prováděli ozonové čištění. Jde o moderní a ekologickou technologii, která dokáže zcela zničit viry i bakterie. Jedná se o preventivní opatření v souvislosti s šířením koronaviru. Podle zástupců firmy, která čištění zajišťuje, by se ozonové čištění mělo opakovat v rozmezí cca 5-8 dnů. V tuto exponovanou dobu by tedy mělo proběhnout čtyřikrát v měsíci.

Autor článkuZuzana Doleželovádolezelova@olomouc.cz

Zuzana Doleželová
Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941