Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 13 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Atletický klub Olomouc vstupuje do opožděné závodní sezóny

Sport

29.5.2020

Autor: ako

Po dubnovém uvolnění restrikcí měli vrcholoví sportovci opět možnost vrátit se na sportoviště a pustit se naplno do přípravy odsunuté letní sezóny. Nyní se s další vlnou uvolňování vrátili na sportoviště i závodníci žákovských kategorií a s nimi i nejmladší sportovci z atletických přípravek. Zároveň byly vyhlášeny nové termíny závodů a atletická sezóna se tak momentálně pomalu, ale jistě rozbíhá.

Foto: Atletický klub Olomouc

Olomoucký klub zahájil sezónu hned 20. května Oddílovými přebory, na kterých byl pokořen jeden z rekordů klubu, když starší žákyně Martina Mazurová vrhla koulí do vzdálenosti 14,59 metrů. Dalším závodem, tentokrát pouze pro mladší a starší žactvo, byl ve středu 27. května Sprinterský trojboj, kde žáci změřili své síly v bězích na 60, 100 a 150 metrů. V neděli 31. května pak AK Olomouc hostí 1. kolo Českého poháru tělesně handicapovaných sportovců.

Na červen jsou dále naplánovány také Krajský přebor přípravek a soutěže družstev žáků a žákyň. Pro nejmladší závodníky navíc pořádá TJ Lokomotiva Olomouc, za podpory Olomouckého kraje, tradiční Dětskou Zlatou ligu. Ta bude letos rozdělena do dvou kol, které se budou konat 22. června a 3. července. Ani Velká cena města Olomouce, každoročně konaná v květnu, nepřijde nazmar. Nový termín byl stanoven na 27. června a tak se příznivci atletiky mohou opět těšit na kvalitní mítink, na kterém byli v minulosti k vidění i čeští reprezentanti Pavel Maslák, Jakub Vadlejch, Ladislav Prášil nebo Tomáš Staněk. Letošní účastníci z řad reprezentace zatím zůstávají tajemstvím.

Valná většina světových a evropských šampionátů byla pro letošní rok odložena a pro závodníky tak bude tento rok vrcholem nejspíše "pouze" Mistrovství ČR. Největšími olomouckými nadějemi na medailové umístění jsou koulař Jakub Héža, sprinterka Lucie Mičunková, vícebojař Jonáš Pospíšil, vytrvalec Michal Hroch, diskařka Barbora Héžová a talentovaná sprinterka Eva Kubíčková, která již také zahájila přípravu s reprezentační štafetou žen.